Έλαμψαν οι λιμνούλες στην πλατεία “Εθνικής Αντίστασης” (Προφήτη Ηλία), αλλά…

“Τζάμι” έκανε το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου τις λιμνούλες στην πλατεία “Εθνικής Αντίστασης” (Προφήτη Ηλία).

Αφαιρέθηκαν από τους πυθμένες τους πολλά σκουπίδια και φύλλα από τα δένδρα και έλαμψαν.

Ήδη έχει ξεκινήσει το γέμισμα τους με καινούργιο καθαρό νερό και θα είναι πεντακάθαρες μεθαύριο Πέμπτη που ξεκινάνε οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία με αφορμή τον εορτασμό του.

 

Ας μας επιτρέψουν όμως από το Δήμο πέντε παρατηρήσεις, καλοπροαίρετες.

Αφού άδειασαν οι λιμνούλες από τα βρώμικα νερά και ο καιρός είναι ζεστός, δεν θα ήταν καλλίτερα να βαφόντουσαν οι πυθμένες με το θαλασσί χρώμα που κυριαρχεί, αφού σε πολλά σημεία το χρώμα έχει φύγει και είναι ξεφλουδισμένοι οι πυθμένες, μειώνοντας την ομορφιά τους; Λόγω της ζέστης θα στέγνωναν σε λίγες ώρες και το αποτέλεσμα θα ήταν τέλειο.


Αφού ο Δήμος ασχολήθηκε σήμερα με την καθαριότητα και ευπρεπισμό του χώρου, τον οποίο τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα επισκεφτούν εκατοντάδες πιστών από την πόλη μας και άλλους Δήμους, δεν θα μπορούσαν να μπουν οι χειρολαβές στην τραμπάλα που λείπουν;

Τόσο για αισθητικούς αλλά κυρίως για πρακτικούς λόγους, αφού χωρίς τις χειρολαβές το συγκεκριμένο όργανο δεν προσφέρεται για παιγνίδι.

Παρ΄ ότι εντοπίστηκε ο λόγος που τα νερά κατακλύζουν την οδό Υψηλάντους, αφού η αιτία είναι μια σπασμένη σωλήνα 50 πόντων όλο κι όλο, δεν θα μπορούσε να αλλαχτεί αυτό το κομμάτι, ώστε να απαλλαγούν οι κάτοικοι από το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που αδειάζουν οι λιμνούλες της πλατείας για καθάρισμα και τα νερά τρέχουν στους δρόμους; Ελπίζουμε όταν τον επόμενο Ιανουάριο αδειάσουν πάλι για να  καθαριστούν ξανά λόγω των Φώτων, για να γίνει η τελετή με τον αγιασμό των υδάτων, να έχει αντικατασταθεί το σπασμένο κομμάτι.

Στο χώρο της πλατείας υπάρχει το Ηρώο της, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση.

Κάποιοι ανεγκέφαλοι έχουν κολλήσει επάνω του αυτοκόλλητα κάποιας αθλητικής ομάδας, ενώ επάνω στο μνημείο με μπογιά έχουν γράψει διάφορα νούμερα.

Ελπίζουμε ο Δήμος να φροντίσει για την αποκατάσταση του Μνημείου.

Το οποίο συμβολίζει την Αντίσταση του Λαού μας σε κάθε κατακτητή.

Τέλος αφήσαμε τελευταίο το σημαντικότερο θέμα και πρόβλημα που υπάρχει με τις λιμνούλες.

Σε ορισμένα σημεία τα χείλη αυτών είναι στην ίδια ευθεία με το έδαφος.

Το βάθος αυτών δε ξεπερνά τα δύο μέτρα. Όποιος πέσει θα κτυπήσει άσχημα.

Σημειώνουμε εξ΄άλλου πως σε μία από τις λιμνούλες έπεσε και πνίγηκε ηλικιωμένη συμπολίτισσά μας, πριν τρία χρόνια, χωρίς το δυσάρεστο αυτό γεγονός δραστηριοποιήσει το Δήμο για να τοποθετήσει σε ορισμένα τουλάχιστον σημεία κάποιο προστατευτικό κάγκελο.