Οι πανέμορφες λιμνούλες στον Προφήτη Ηλία παγίδα – Πνίγηκε ηλικιωμένη σε μία από αυτές…

Ο Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία στην πόλη μας βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Προβάλλει το ανάστημα του στην ομώνυμη πλατεία, με το πράσινο, την παιδικά χαρά και τις λιμνούλες με τα σιντριβάνια τους.

Με αυτά θα ασχοληθούμε, επειδή δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο για τον οποίο κατασκευάστηκαν, αλλά παράλληλα είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών της πλατείας.

Υπάρχουν διαμαρτυρίες για τον αραιό καθαρισμό και αλλαγή των νερών τους, που φτάνουν στο σημείο να γίνονται μαύρα από τη βρώμα και τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτές.

Τα συντριβάνια δεν λειτουργούν παρά μόνο ένα, από τα τέσσερα!!!

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα είναι κατασκευαστικό.

Σε ορισμένα σημεία το τοιχίο των λιμνών του σιντριβανιού είναι στην ίδια ευθεία με το έδαφος, πράγμα που αρκετές φορές ευθύνεται για την πτώση σε αυτές παιδιών, που δεν προσέχουν ή παραπατάνε και καταλήγουν στα νερά τους.

Μάλιστα όπως μας πληροφόρησαν εξ΄αιτίας της έλλειψης κάποιου κάγκελου πέριξ των λιμνών, ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικος της περιοχής έπεσε σε μία από αυτές και πνίγηκε, πριν τρία χρόνια.

Η οικογένειά της έχει στραφεί νομικά κατά του Δήμου για το θέμα αυτό.

Κάναμε τελευταία την αναφορά αυτήν, παρ΄ότι είναι το σημαντικότερο δυσάρεστο συμβάν, θέλοντας να τονίσουμε ότι παρόλα αυτά ο Δήμος δεν παίρνει μέτρα, τοποθετώντας στα επικίνδυνα τουλάχιστον σημεία, κάποιο κάγκελο, έστω και μετά τον πνιγμό της συμπολίτισσάς μας…