Σε γνώση του Δήμου η διαρροή, που δεν αντικαθιστά ένα κομμάτι σωλήνα…

Γράφαμε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιουλίου πως υπήρχε μεγάλη διαρροή νερού στην οδό Υψηλάντους και πως τα νερά έτρεχαν ασταμάτητα και είχαν καταπνίξει την οδό Ζωοδόχου Πηγής.

Μάλιστα προσέχοντας το σημείο της διαρροής είδαμε πως υπήρχε  σπασμένος σωλήνας από PVC που δεν χρησιμοποιεί η ΕΥΔΑΠ και υποθέσαμε πως επρόκειτο για έργο και σωλήνα του Δήμου.

Το απόγευμα αργά επισκεφθήκαμε ξανά το σημείο και τα νερά είχαν λιγοστέψει.

Νωρίτερα κάτοικος της περιοχής μας είχε κάνει μια καταγγελία την οποία διασταυρώσαμε με άνθρωπο του Δήμου και μείναμε άναυδοι.

Μας ενημέρωσε ο συμπολίτης μας και μας επιβεβαίωσε ο υπάλληλος του Δήμου, πως η διαρροή είναι παλιά και προκαλείται κάθε φορά που ο Δήμος αδειάζει τα συντριβάνια της πλατείας για να τα καθαρίσει.

Έχουν ενωθεί οι γούρνες με ένα αποχετευτικό σύστημα από το Δήμο (οι σωλήνες PVC που γράφουμε) οι οποίες καταλήγουν σε φρεάτιο  αγωγού ομβρίων (κακώς) της οδού Υψηλάντους.

Σε κάποιο σημείο ο σωλήνας έχει σπάσει και αντί τα νερά από τα συντριβάνια να καταλήγουν στο φρεάτιο χύνονται στο δρόμο.

Ο Δήμος έχει ενημερωθεί για το σπάσιμο του σωλήνα, αλλά δεν αλλάζει το σπασμένο κομμάτι 60 πόντων όλο κι όλο, αφήνοντας να διαιωνίζεται η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Ελπίζουμε αύριο που συνεργείο του Δήμου θα πάει να καθαρίσει τα συντριβάνια, να αντικαταστήσει το σπασμένο κομμάτι, ώστε να πάψουν να χύνονται τα νερά στο επικίνδυνο αυτό σημείο της Υψηλάντους, που είναι μια απότομη κατηφόρα και κρύβει πολλούς κινδύνους ιδιαίτερα για τους δικυκλιστές.