Έκθετα τα ηλεκτροφόρα καλώδια από φωτιστικό κολονάκι σε παιδική χαρά

 

Δημοσιεύσαμε εχθές βράδυ φωτογραφία που μας έστειλε συμπολίτισσά μας, μαζί με τις παρατηρήσεις της σχετικά με τα όργανα της παιδικής χαράς στην πλατεία Ελευθερίας, που λειτουργεί το αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ”.

Σήμερα Σάββατο 14 Ιουλίου, το μεσημέρι επισκευθήκαμε το χώρο για να δούμε από κοντά σε ποια κατάσταση είναι τα όργανα που υπάρχουν εκεί και χρησιμοποιούν τα παιδιά μας.

Είδαμε πως στην κούνια που δημοσιεύσαμε εχθές το βράδυ, σήμερα υπήρχε βίδα, ενώ τα υπόλοιπα όργανα χρήζουν άμεσης επισκευής.

 

Η τραμπάλα έχει χειρολαβές μόνο στην μία πλευρά, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει χρήση της.

Οι κούνιες είναι πάνω σε μπετόν αρμέ και όποιο παιδί πέσει θα κτυπήσει άσχημα.

Από το κεντρικό όργανο της παιδικής χαράς λείπουν πλαϊνά προστατευτικά, με κίνδυνο τα παιδιά να πέσουν από ψηλά και να “τσακιστούν”.

Μια κούνια είναι πρόχειρα επισκευασμένη με χοντρό σίδερο και μπατάρει μονόπατα, ενώ μεγάλο κομμάτι της παιδικής χαράς καλύπτεται από τσιμέντο.

Κρατήσαμε τελευταίο το πλέον επικίνδυνο πράγμα που είδαμε στην επίσκεψή μας στην παιδικά χαρά στην πλατεία.

Το Καπάκι από ένα φωτιστικό κολονάκι διπλά στα όργανα που παίζουν τα παιδιά έχει φύγει από τη θέση του και τα καλώδια είναι έκθετα σε όλους με τους όποιους κινδύνους αυτό επιφυλάσσει.

Αργότερα το βραδάκι που θα πάνε τα παιδιά να παίξουν και ανάψουν τα φώτα, τα καλώδια του φωτιστικού θα έχουν ρεύμα. Πρόκειται για το κολονάκι που είναι στο κέντρο της φωτογραφίας μας.

Ελπίζουμε κάποιος να ενδιαφερθεί…

Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και δύο φωτογραφίες από την παιδική χαρά στον Προφήτη Ηλία, στην οποία υπάρχουν ανάλογα προβλήματα στα όργανα και από σύμπτωση και από την εκεί τραμπάλα λείπουν οι χειρολαβές από την μία πλευρά, ενώ από το άλλο κεντρικό επίσης όργανο λείπουν τα πλαϊνά προστατευτικά.

Σημειώνουμε πως τις δύο αυτές παιδικές χαρές, καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες παιδάκια…