Πραγματοποιήθηκε το εναρκτήριο συνέδριο του πιλοτικού έργου I_do

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 το εναρκτήριο συνέδριο του έργου I_do, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ.

Το I_do είναι ένα πιλοτικό έργο που συγχρηματοδοτείτε από το πρόγραμμα «Δικαιώματα, ισότητα και ιθαγένεια 2014 – 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχο έχει την ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση νέων Ρομά ως ενεργών πολιτών σε τοπικό και περιφερειακό αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Παρεμβαίνει σε 5 περιφερειακές ενότητες της χώρας και περιλαμβάνει:

Πεντάμηνη εκπαίδευση 33 νέων Ρομά σε θέματα λειτουργίας και διακυβέρνησης των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σεμιναριακή υποστήριξη των 33 νέων Ρομά με σκοπό την ενθάρρυνση και την ενδυνάμωσή τους για τη συμμετοχή σε κέντρα λήψης αποφάσεων σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Εκπαίδευση 22νέων, αιρετών και διοικητικών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εμψυχωτών/συμβούλων των 33 νέων Ρομά για τη διαχείριση ζητημάτων σε τοπικό επίπεδο, μέσω της αξιοποίησης των γνώσεων σε θέματα διακυβέρνησης και λειτουργίας των οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απεύθυναν οι εκπρόσωποι των εταίρων του έργου: Ιωάννης Ταφύλλης, εκ μέρους του συντονιστή ΚΕ.ΜΕ.Α., Δ. Καλογερόπουλος από την Ε.Ε.Τ.Α.Α, Γ. Καπλάνης από το Δήμο Αγ. Βαρβάρας, Κώστας Παϊτέρης από την ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΡΟΜΑ και Γεώργιος Μπραουδάκης από την CMTProoptiki.

Την παρουσίαση του έργου έκανε η συντονίστρια κ. Έλλη Χριστούλα και τις δύο ενότητες εργασιών συντόνισαν ο κ. Μανώλης Ράντης και η κ. Αθανασία Σιαπέρα.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος όπου ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής και της δημιουργίας ενεργών πολιτών Ρομά προς όφελος της κοινωνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας κ.κ. Μιχάλης Γιάγκας και Ανισσάς Γιάννης.