Ο Δήμος δίνει το καλό παράδειγμα, στην κατάληψη πεζοδρομίων από οχήματα…

Η εφημερίδα μας συχνά αναφέρεται στο παρκάρισμα οχημάτων επάνω στα πεζοδρόμια της πόλης μας και ιδιαίτερα σε αυτά της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Γινόμαστε δυσάρεστοι σε συμπολίτες μας επαγγελματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν επίσης τα πεζοδρόμια για να κάνουν τη δουλειά τους, εμποδίζοντας όμως τους πεζούς να περάσουν από εκεί και τους αναγκάζουν να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα προκειμένου να πάνε στον προορισμό τους ή εάν αποφασίσουν να περάσουν από το πεζοδρόμιο να λερωθούν ή να τους συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Οι επαγγελματίες συμπολίτες μας καλώς ή κακώς το πράττουν, όπως και όσοι παρκάρουν τα οχήματά τους στα πεζοδρόμια, αφού δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος ή σύσταση από το Δήμο.

Η εφημερίδα μας απλά επισημαίνει τα γεγονότα και ο Δήμος είναι αρμόδιος να κρίνει και να διασφαλίσει με τις πράξεις του το κοινό συμφέρον και τη σωστή λειτουργία της πόλης μας.

Όμως όταν ο ίδιος ο Δήμος με αντίστοιχες πρακτικές καταστρατηγεί την τάξη και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, με ποιό τρόπο θα μπορέσει να πείσει τους συμπολίτες μας να αφήνουν τα πεζοδρόμια ελεύθερα για τους πεζούς;

Γράφουμε το παρών σημείωμά μας, μετά από επισήμανση συμπολίτη μας και την παρατήρησή του πως το ανοικτό φορτηγάκι του Δήμου, είναι επάνω στο πεζοδρόμιο της Βενιζέλου περισσότερο από εβδομάδα, λόγω επισκευής της μηχανής του, η οποία γίνεται μέσα στο συνεργείο που υπάρχει εκεί.

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: αφού η μηχανή έχει βγεί από το όχημα και  η επισκευή της γίνεται εντός του συνεργείου, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ φορτηγάκι γιατί επί δεκαημέρου είναι παρατημένο στο πεζοδρόμιο της κεντρικής μας λεωφόρου και όχι σε κάποιον παράλληλο δρόμο και όταν έρθει η ώρα να τοποθετηθεί πάλι η μηχανή να μεταφερθεί πλησίον του συνεργείου για να ολοκληρωθεί η εργασία;