Επίδειξη διάσωσης από την Ε.Δ.Ο.Κ. στο “Άλσος Μητέρα”

Πρόσφατα συστάθηκε στην πόλη μας, όπως έχουμε ξαναγράψει, Εθελοντική Ομάδα Διασωστών, η οποία ανήκει στη Δύναμη της κεντρικής του Πειραιά, στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας, η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, για την ένδυση και προμήθεια υλικών και εργαλείων που είναι απαραίτητα για το έργο της.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτήν, που τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας για περισσότερες πληροφορίες.

Έως σήμερα στις τάξεις της εθελοντικής ομάδας της πόλης μας συμμετέχουν δέκα επτά άτομα, τα οποία εξέλεξαν την συντονιστική τους ομάδα.

Αρχηγός εκλέχτηκε η κ. Βάσω Φίλη, Γραμματέας η κ. Φωτεινή Τασλακίδη και Διαχειριστής ο κ. Λάμπρος Ρούσσος.

Η ομάδα των εθελοντών της πόλης μας θα ξεκινήσει μαθήματα διάσωσης, σε κάθε μορφή ανάγκης (πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμός, κατολίσθηση κλπ) από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στον Πειραιά, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του ανθρώπου που είναι το  Α και το Ω, της όλης προσπάθειας κ. Καστρινάκη.

Όπως γράφαμε πριν λίγες ημέρες, την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 19:00΄ στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη διάσωσης στη Δεξαμενή, από εκπαιδευμένη, δοκιμασμένη και καταξιωμένη ομάδα που έχει εκπαιδευτεί στην ΕΔΟΚ  Πειραιά.

Αξίζει να παρευρεθούμε  και να παρακολουθήσουμε την επίδειξη των έμπειρων διασωστών.

Σχετικά με την Εθελοντική Ομάδα Διασωστών της πόλης μας λάβαμε το παρακάτω Δελτίο τύπου, από το Δήμο: