Πέντε νεαρά άτομα με γνώσεις στο αντικείμενο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένωσαν τις δυνάμεις τους

Πέντε νεαρά άτομα με γνώσεις στο αντικείμενο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλες ειδικότητες, αποφάσισαν να ενώσουν τις γνώσεις, την εμπειρία τους, τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους στους τομείς τους  και να “στήσουν” μια ομάδα αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν στους υπολογιστές κυρίως και να δώσουν λύσεις σε καταστάσεις που συχνά – πυκνά αντιμετωπίζουν όσοι χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από χόμπυ, διασκέδαση αλλά και για επαγγελματικούς λόγους.

Αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, με έδρα την πόλη μας και να στεγάσουν εκεί τις φιλοδοξίες τους και να εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας και όχι μόνο, σε κάθε θέμα αντιμετωπίζουν και έχει σχέση με ηλεκτρονικές επισκευές, κατασκευές και υπηρεσίες.

Βρεθήκαμε με αυτή την πενταμελή παρέα και συζητήσαμε για τα σχέδια τους:

Τι είναι η help4tech;

Μιχάλης: Είναι μια τοπική επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον τομέα της επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών συστημάτων. Η τοπική κοινωνία εμπιστεύεται τον Στράτο ως τεχνικό στα ζητήματα της πληροφορικής.

Στράτος:  Ως μοναδικό μέλος της help4tech, είδα ότι δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω από πλευράς χρόνου και εξειδίκευσης σε όλες τις τεχνολογικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Έτσι, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Μιχάλη, ο οποίος είναι προγραμματιστής με ειδικότητα στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Έφη: Μετά προστέθηκα κι εγώ στην ομάδα, καθώς εργάζομαι στον τομέα του διαδικτυακού marketing κι έχω μεγάλη πίστη στις συλλογικές προσπάθειες ατόμων με γνώσεις και μεράκι.

Στράτος: Μέλημά μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που θα έχει τις ικανότητες να παρέχει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών στις τοπικές επιχειρήσεις, από την τεχνική κάλυψη (αγορά και συντήρηση υπολογιστών και ταμειακών συστημάτων) μέχρι τη διαφήμισή τους (κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδας).  Πρεσβεύουμε την αλληλέγγυα επιχειρηματικότητα, στα πλαίσια της οποίας οι επαγγελματίες δε δρουν ανταγωνιστικά αλλά προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο.

Μάριος:  Ως ιδιοκτήτης καταστήματος λιανικού εμπορίου, γνωρίζω εκ των έσω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος επιχειρηματίας οπότε αποφασίσαμε να ενταχθώ κι εγώ στην ομάδα, ώστε να βοηθήσουμε άλλους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκαλούνται από τις ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Ο ρόλος μου είναι να αναλαμβάνω τις ηλεκτρολογικές εργασίες καθώς και την αγορά και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας.

Γιώργος:  Εγώ είμαι χρόνια λογιστής στην Αγία Βαρβάρα και στα πλαίσια της help4tech έχω την ευθύνη του οικονομικού σχεδιασμού των επιχειρήσεων και την τήρηση των λογιστικών τους υποχρεώσεων. Προς το παρόν είμαι το τελευταίο μέλος που προστέθηκε στην ομάδα, αλλά ευελπιστώ να ακολουθήσουν και άλλοι.

Μιχάλης: Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες της περιοχής που θεωρούν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στο έργο μας. Όλα τα μέλη της ομάδας έχουμε γεννηθεί, πάει σχολείο και μεγαλώσει στην Αγία Βαρβάρα. Ο καθένας είχε ακολουθήσει τη δική του επαγγελματική πορεία, αν και οι περισσότεροι ανήκουμε στον κλάδο της τεχνολογίας, και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να δημιουργήσουμε μια Κοινωνική Συνεταιριστική επιχείρηση με σκοπό να διευρύνουμε την προσφορά μας στην τοπική κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας και στους γύρω Δήμους.

Τι είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση;

Στράτος: Είναι μια καινοτόμος μορφή ιδιωτικής επιχείρησης, μια μορφή αστικού συνεταιρισμού, στην οποία επαγγελματίες με όραμα και γνώσεις συνασπίζονται για να δημιουργήσουν μια κοινά διοικούμενη εταιρεία.

Μιχάλης:  Είμαστε όλοι εθελοντές, δεν  υπάρχει μεταξύ μας το στερεοτυπικό μοντέλο εργασιακής σχέσης εργοδότη-εργαζόμενου. Είμαστε όλοι ισότιμα μέλη της ομάδας και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού.

Μάριος: Βλέποντας και βιώνοντας την επικρατούσα κατάσταση, αποφασίσαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία και να φτιάξουμε μια κοινωφελή και βιώσιμη επιχείρηση. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις υπηρεσιών και προϊόντων τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα.

Γιώργος: Καλώς ή κακώς, η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής αλλά δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Θέλουμε να βοηθήσουμε κάθε νοικοκυριό της περιοχής να αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε τα παιδιά να κάνουν τις σχολικές τους εργασίες και να εξοικειώνονται με τον κόσμο της τεχνολογίας.

Έφη: Δίνουμε επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στο να εφοδιάσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις με τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό,  να τους παρέχουμε την τεχνική υποστήριξη που χρειάζονται και να τους φτιάξουμε ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα που θα τους βοηθήσουν να αυξήσουν την πελατεία τους. Όλα αυτά τα προσφέρουμε στις χαμηλότερες δυνατές τιμές γιατί ως Κοιν.Σ.Επ. πρωταρχικό μας μέλημα είναι το συλλογικό όφελος.

Στράτος: Θα χαρούμε να έρθουμε σε επαφή και με τους τοπικούς φορείς, για να συνεργαστούμε σε κοινωφελείς δράσεις που θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της!