Κόψιμο πεύκου, για λόγους ασφαλείας σε παιδική χαρά του Δήμου μας

Με επιτυχία και χωρίς παρατράγουδα, συνεργείο της Υπηρεσίας Κήπων του Δήμου, το πρωί της Δευτέρας έκοψε από τη ρίζα ένα πεύκο στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου, δίπλα στην είσοδο του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Το δένδρο από το βάρος των κλωναριών του είχε σπάσει στα δύο και είχε γείρει με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να σπάσει και να κτυπήσει κάποιον στην παιδική χαρά ή στον πεζόδρομο της Διομήδη Κομνηνού.

 

Με την ευκαιρία έγινε ένα μικρό κλαδεματάκι στα πέριξ δένδρα, αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα χρειαστεί να κοπούν ορισμένα άλλα κλαδιά από άλλα πεύκα που βρίσκονται στην συγκεκριμένη παιδική χαρά, αφού έχουν γείρει πολύ εκτός του χώρου και κάποια στιγμή από το βάρος τους θα πέσουν στην οδό Δωδεκανήσου.

Η Υπηρεσία λοιπόν ή θα προχωρήσει τώρα στο κλάδεμα τους ή αν τα αφήσει ως έχει, αργότερα ίσως αναγκαστεί να κόψει εκ ρίζας κι αυτά, όπως έκανε σήμερα με το πεύκο.

Με την ευκαιρία καταγράφουμε την πληροφορία που έχουμε και αφορά το κλάδεμα των υψηλών ευκαλύπτων στην οδό Μιαούλη, στην Παλαιών Πολεμιστών και αλλού όπου υπάρχουν πολύ ψηλά δένδρα και υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν, να πλεκτούν με καλώδια της ΔΕΗ και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις σε πεζούς και τροχοφόρα που κινούνται εκεί.

Ο Δήμος θα συνεργαστεί με ιδιωτική εταιρεία, όπως έκανε και πέρσι και θα προχωρήσει στο κλάδεμα αυτών, αφού η ΔΕΗ η οποία παλαιότερα διέθετε γερανοφόρο όχημά της για το σκοπό αυτό, δεν είναι πρόθυμη να το πράξει πάλι, λόγω βάρους εργασίας και κόστους φυσικά…

Αυτή τη φορά το κλάδεμα που θα γίνει θα είναι ιδιαίτερα έντονο, ώστε για αρκετό χρονικό διάστημα να μη χρειαστούν κλάδεμα…