Μιχάλης Γιάγκας: “Θεωρώ επιτακτικό να ενημερωθεί το Δημοτικό συμβούλιο, για τις επικείμενες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση”

Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση (εκλογές κλπ.) υπογραμμίζει με άρθρο του, το οποίο έστειλε στην εφημερίδα μας για δημοσίευση, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιάγκας.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το εν λόγω κείμενο – πρόταση:

«ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» – Η Συζήτηση στη Βουλή και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Η κατάθεση από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον τίτλο «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι» και η επικείμενη ψήφισή του την ερχόμενη εβδομάδα οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Με απόφασή του, καλούνται οι Δήμαρχοι να προσέλθουν την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου στη Βουλή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Με την ευκαιρία αυτή θεωρώ επιτακτικό, να ενημερωθεί, σε έκτακτη συνεδρίαση, το Δημοτικό συμβούλιο και μέσω αυτού η τοπική κοινωνία, για τις επικείμενες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τις θέσεις που θα διαμορφωθούν να εκφράσει ο Δήμαρχος κατά τις σχετικές συζητήσεις.

Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που δεν έχει συζητηθεί το νομοσχέδιο, κατά τη διαβούλευση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ίσως αυτό να αφήνει το περιθώριο στο Δήμαρχο να μη παίρνει θέση και να ψηφίζει ΛΕΥΚΟ στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού “Αγία Βαρβάρα – Δυνατή πόλη”