Η αξιοποίηση και ο σεβασμός της Δημοτικής περιουσίας, πρέπει να ξεκινάει από το Δήμο…

 

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος από το Δήμο, καταλάβαμε όμως πως κάτι δεν πάει καλά όσον αφορά τη λειτουργία και τον τρόπο που τα συνεργεία του Δήμου που αναλαμβάνουν μία εργασία, αντιδρούν και αντιμετωπίζουν μία κατάσταση.

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τη διασταύρωση των οδών Χανίων και Ηρακλείου, που συχνά – πυκνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα και συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων, με κυρίαρχη αιτία αυτών, την παραβίαση των πινακίδων STOP από τους οδηγούς της Ηρακλείου.

Ο Δήμος προσπαθεί με διάφορους τρόπους να μειώσει τη συχνότητα αυτών των συγκρούσεων μεταξύ οχημάτων με διάφορους τρόπους.

Ορισμένους άλλους τρόπους έχουμε προτείνει και εμείς σαν εφημερίδα, με την ελπίδα πως εάν εφαρμοστούν θα μειωθούν τα τροχαία.

Το παρόν άρθρο μας όμως δεν έχει να κάνει με το θέμα αυτό, αλλά με ένα άλλο ζήτημα που δείχνει τον ωχαδερφισμό και τον τρόπο που ορισμένα άτομα “σέβονται” την περιουσία του Δήμου και πως αντιλαμβάνονται την περιφρούρηση και την αξιοποίησή αυτής.

Συνεργείο του Δήμου λοιπόν, με εντολή της Διοίκησης και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, πήγε στη συγκεκριμένη διασταύρωση για να ενισχύσει την οδική σήμανση και μπράβο τους.

Τοποθέτησε ένα τεράστιο STOP, ώστε να είναι ορατό από μακρυά και να “βγάζει μάτια”.

Το θέμα μας είναι όμως που το τοποθέτησε;

Υπήρχε στο σημείο αυτό μικρότερη φωτεινή πινακίδα STOP με καλαίσθητο κολονάκι που  στοίχισε στο Δήμο περί τα τριακόσια ευρώ με την τοποθέτησή του.

Αντί λοιπόν να μεταφερθεί το κολονάκι αυτό σε κάποια άλλη γωνία που υπάρχει κίνηση  και να πιάσει τόπο το ποσόν που διέθεσε ο Δήμος για την προμήθεια του, το συνεργείο προτίμησε να το χρησιμοποιήσει σαν απλό κολονάκι αξίας 10 ευρώ…

Έτσι με πιρτσίνια επάνω στο καλαίσθητο πανάκριβο κολονάκι τοποθέτησε τη νέα πινακίδα, τη στιγμή που υπάρχουν ανάγκες για τέτοιες φωτεινές πινακίδες σε άλλα σημεία της πόλης μας και με την πράξη του το συνεργείο του Δήμου την αχρήστευσε…

Με απλά λόγια, “Η αξιοποίηση και ο σεβασμός της Δημοτικής περιουσίας, πρέπει να ξεκινάει από το Δήμο…”