Προοδευτική » Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές

Πριν λίγες εβδομάδες τα Σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)  έκλεισαν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι περισσότεροι μαθητές έφυγαν για κάποιο εξοχικό προορισμό ή ετοιμάζονται να φύγουν.

Ο χρόνος όμως, ιδιαίτερα των διακοπών περνάει γρήγορα και τα Σχολεία θα ανοίξουν για να υποδεχτούν τους μαθητές το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας το πρόγραμμα είναι το εξής για τη Σχολική χρονιά 2108 – 19:

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα. Για το σχολικό έτος 2018-2019 τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Στο διάστημα έως να ανοίξουν τα Σχολεία για τη νέα Σχολική χρονιά, έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο διάφορες εργασίες στα κτίρια. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν αυτές τους επόμενους μήνες και τα Σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές το Σεπτέμβρη σε ασφαλή και υγιή περιβάλλοντα.

Did you like this? Share it:

© 2018 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!