Κάλεσμα δωρεάς βιβλίων για βιβλιοθήκες φυλακών

«Ο κόσμος της γνώσης, η ανάγνωση και η επαφή με το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει στήριγμα για τους ανθρώπους που ζουν στην κράτηση, έναν τρόπο για τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε συνθήκες περιορισμού να ασκήσουν το μυαλό τους και να γεμίσουν τις πολλές ώρες που περνούν κλειδωμένοι στα κελιά.

Σε έναν χώρο εγκλεισμού, ένα περιβάλλον χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο και με περιορισμένες εγκαταστάσεις βιβλιοθηκών, τα βιβλία γίνονται ακόμα πιο σημαντικά». Με αυτό το σκεπτικό, η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ μας καλεί να προσφέρουμε βιβλία που έχουμε ήδη διαβάσει και είναι σε καλή κατάσταση σε κρατούμενες και κρατούμενους της χώρας.

«Οι βιβλιοθήκες εντός των καταστημάτων κράτησης δίνουν διέξοδο στους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέσα στις ατελείωτες ώρες απραξίας και στις δύσκολες συνθήκες εγκλεισμού και η ανάγνωση μπορεί να δώσει κίνητρο για μάθηση σε ανθρώπους που στερούνται ακόμα και στοιχειώδεις γνώσεις, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα εργαλείο επικοινωνίας και απασχόλησης. Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, παρεμβαίνει σε φυλακές και κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα από το 1992 και έχει υλοποιήσει ομάδες εκπαίδευσης, υποστήριξης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αυτών, σας προσκαλούμε να προσφέρετε βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει και είναι σε καλή/ άριστη κατάσταση σε κρατούμενες και κρατούμενους που θα τους φανούν χρήσιμα» λέει στην ανακοίνωσή της η ΑΡΣΙΣ.

Η συλλογή θα πραγματοποιείται στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ (Τενέδου 21Β, Κυψέλη) έως 25 Ιουλίου 2018, τις καθημερινές Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 10:00 -16:00.

Οι ανάγκες των βιβλιοθηκών των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας αποτυπώνονται ως εξής:

Λεξικά:
Ελληνοαγγλικά / Αγγλοελληνικά,
Ελληνογαλλικά / Γαλλοελληνικά,
Ελληνοαραβικά / Αραβοελληνικά,
Ελληνοπακιστανικά / Πακιστανοελληνικά,
Ελληνοουκρανικά / Ουκρανοελληνικά,
Ελληνοτουρικά / Τουρκοελληνικά,
Ελληνορωσικά / Ρωσοελληνικά,
Ελληνορουμανικά / Ρουμανοελληνικά
Βιβλία Εκμάθησης Γλωσσών: Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών

Ιστορία:

Ελληνόφωνη, Αγγλόφωνη, Ρωσόφωνη, Ουκρανόφωνη, Αλβανόφωνη, Αραβόφωνη

Γεωγραφία: Ελληνόφωνη

Λογοτεχνία: Ελληνόφωνη, Αγγλόφωνη, Γαλλόφωνη, Αλβανόφωνη, Τουρκόφωνη, Βουλγαρόφωνη, Πακιστανόφωνη, Ιρανόφωνη, Αραβόφωνη, Ρωσόφωνη, Ουκρανόφωνη, Ρουμανόφωνη

Αρχαιοελληνική Γραμματεία: Ελληνόφωνη, Αγγλόφωνη

Βιβλία Εκμάθησης Η/Υ
Βιβλία Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Επιτραπέζια Παιχνίδια PUZZLES για ενήλικες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Τενέδου 21Β, Κυψέλη
Τηλ.: 2108611132 – 34
e-mail: arsis.neonchora@gmail.com

πηγή: ARTXPRESS