» Ο Σύλλογος Γονέων του Α΄ Δημοτικού για την παράσταση Καραγκιόζη και άλλα αιτήματά του

Ο Σύλλογος Γονέων του Α΄ Δημοτικού για την παράσταση Καραγκιόζη και άλλα αιτήματά του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

“Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας, προκειμένου να πιέσουμε στην επίλυση των προβλημάτων, του σχολείου μας αλλά και συνολικά της περιοχής-γειτονιάς μας, οργανώσαμε την πολύ πετυχημένη παράσταση Καραγκιόζη την Τετάρτη 4 Ιουλίου.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς, τους γείτονες, τους συμπολίτες μας που αγκάλιασαν αυτή την δραστηριότητα του Συλλόγου μας.

Ως Σύλλογος συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με κεντρικό άξονα το παρακάτω κείμενο που καταθέσαμε, με αριθμό πρωτοκόλλου 7595/22.6.2018 και 116 υπογραφές συνδημοτών μας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου.

Συνεχίζουμε με επόμενο στόχο το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου, στο οποίο ευελπιστούμε να δοθούν συγκεκριμένες υπεύθυνες απαντήσεις-λύσεις.”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δημοτικές παρατάξεις
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αγαπητές/οί Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Ο πρόσφατος πολύ σοβαρός τραυματισμός μαθήτριας της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ανέδειξε για άλλη μια φορά, με τραγικό τρόπο, την επικινδυνότητα του αύλειου χώρου του σχολείου μας λόγω της μακρόχρονης εγκατάλειψης από την εκάστοτε Δημοτική αρχή.

Εκτός από το μεγάλο πρόβλημα των φθορών των προαύλειων χώρων, αντιμετωπίζουμε και μια σειρά από άλλα δύσκολα θέματα όπως το πολύ σημαντικό πρόβλημα της οδού Δόξης , η οποία γίνεται σχεδόν απροσπέλαστη κατά τις ώρες αιχμής της προσέλευσης/αποχώρησης των μαθητών και των συνοδών τους, γεγονός που βάζει εξίσου σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Αναλυτικότερα:

1. Η κεντρική είσοδος του σχολείου βρίσκεται επί της οδού Δόξης. Σε αυτόν τον δρόμο υπάρχει άμεση ανάγκη αφενός για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών/γονιών κατά τις ώρες αιχμής, αφετέρου για όρους παρκαρίσματος των αυτοκινήτων των κατοίκων ώστε να μην παρακωλύεται η πρόσβαση ασθενοφόρου οχήματος (ή πυροσβεστικού οχήματος), σε έκτακτη ανάγκη, όπως σε περιπτώσεις τραυματισμού ή άλλων ατυχημάτων ,όπως δυστυχώς συνέβη κατά το πρόσφατο επεισόδιο του τραυματισμού της μαθήτρια της Γ’ τάξης.

2.Στα προαύλια του σχολείου είναι άμεση ανάγκη να επισκευαστεί η πλακόστρωση , να γίνει εκβραχισμός & επιχωμάτωση των νεροσυρμών, να επισκευασθούν και να αντικατασταθούν οι πάγκοι, καθώς & να διαμορφωθούν συνολικά όλοι οι προαύλειοι χώροι

3. Είναι απαραίτητο για ευνόητους λόγους να επισκευασθεί η περίφραξη μεταξύ του 1ου Δημοτικού και του 6ου Νηπιαγωγείου καθώς και η περίφραξη επί των οδών Παπαφλέσσα, και Δόξης.

4. Ο καθαρισμός των πεύκων από τις κάμπιες με τον τρόπο που γίνεται κάθε χρόνο από τον δήμο ( με ψεκασμό), δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έχουμε ζητήσει να έρθει ειδικός για να κόβει τα κουκούλια, όταν βγαίνουν. Η δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα μηχανήματα και με εξειδικευμένους υπαλλήλους για μία τόσο επικίνδυνη εργασία. Αναγκαστήκαμε σαν Σύλλογός να πληρώσουμε ειδικό, για να καθαρίσει τα πεύκα. Γι αυτό το λόγο φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν είχαμε κανένα περιστατικό αλλεργίας σε μαθητή/τρια.

5.Τα γήπεδα μπάσκετ & βόλεϊ, συνεχίζουν να περιμένουν να ενταχθούν σε φιλόδοξα προγράμματα διαμόρφωσης & ανάπλασης όλης της Δόξης για τα οποία για μια ακόμα φορά απέχουν από τις ανάγκες της πόλης μας για δωρεάν μαζικό αθλητισμό. Δεν θα είχαμε αντίρρηση να φτιαχτεί και γήπεδο τένις στην γειτονιά μας, αλλά σε μια εργατική, λαϊκή συνοικία, ιεραρχούμε πολύ ψηλά και δίνουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα στην επισκευή των ήδη υπαρχόντων γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να αθλούνται όλα τα παιδιά της γειτονιάς μας και τις ώρες που είναι κλειστό το σχολείο.

6.Ζητάμε ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό βάψιμο του σχολείου (όχι “μπογιάντισμα”) , κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

7.Ζητάμε την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας που σε ένα τόσο μεγάλο χώρο είναι επιβεβλημένη, καθώς η μια καθαρίστρια που έχει το σχολείο μας δεν είναι δυνατόν να μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν.

Για όλα τα παραπάνω έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και ιδιαίτερα μετά το ατύχημα και εμείς ως Σύλλογος Γονέων( στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς καταθέσαμε τα αιτήματά μας, με αρ.πρωτ.10883/19-6-2017), αλλά και ο Σύλλογος των Δασκάλων του σχολείου. Την Τρίτη 5/6 κάναμε κινητοποίηση στο Δημαρχείο και περιμένουνε γραπτή απάντηση η οποία δεν έχει δοθεί ακόμα .

Η άμεση παρέμβαση από τον Δήμο για την συντήρηση & την αποκατάσταση των φθορών του σχολείου μας όπως και για την επίλυση όλων των υπόλοιπων ζητημάτων που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους μαθητές μας, είναι πλέον επιτακτική.

Εμείς, οι Γονείς και Κηδεμόνες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βαρβάρας και το Δ.Σ του Συλλόγου μας ζητάμε να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη του αμέσως επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα του 1ου Δημοτικού ή αλλιώς να συζητηθεί εκτάκτως εκτός ημερήσιας διάταξης.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας στην ασφαλή και ομαλή εν γένει εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θα ανεχτούμε άλλες υποσχέσεις από δημοτικές αρχές που ενδιαφέρονται κυρίως για την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών διαιωνίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία της πόλης εδώ και χρόνια και υπονομεύουν αντικειμενικά την ασφαλή και αποτελεσματική εκπαιδευτική καθημερινότητα και ζωή των μαθητών μας.

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!