Πινακίδα STOP, χρειάζεται επειγόντως αλλαγή. Τοποθετήθηκε ξεβαμμένη και παραμένει σε γωνία…

Μόνο το οκτάγωνο σχήμα της θυμίζει πινακίδα STOP, αφού πλέον έχει χάσει το κόκκινο έντονο χρώμα της και η λέξη STOP, δεν διακρίνεται.

Η συγκεκριμένη πινακίδα τοποθετήθηκε, μεταχειρισμένη και σε κακή κατάσταση όσον αφορά  τα χρώματα και την ευαναγνωστικότητά της, άρον – άρον από το Δήμο, στη γωνία Μήλου και Καβάλας, πριν δύο περίπου χρόνια, μετά από σύγκρουση δύο Ι.Χ. και αφού οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έδιναν λύση για το ποιος οδηγός είχε προτεραιότητα.

Η μία εταιρεία υποστήριζε πως προτεραιότητα είχε το όχημα το οποίο  εκινείτο στην οδό Μήλου έναντι εκείνου που ανέβαινε την Καβάλας επειδή ήταν δεξιά του δεύτερου.

Η άλλη εταιρεία όπως και ο οδηγός του επί της Καβάλας κινούμενου οχήματος, απευθύνθηκαν στο Δήμο και ψάχνοντας τους κυκλοφοριακούς χάρτες της πόλης μας, ανακάλυψαν πως στην οδό Μήλου έπρεπε να υπάρχει πινακίδα STOP.

Την ευθύνη για τις τοποθετήσεις των πινακίδων ΚΟΚ στους δρόμους έχει ο Δήμος και η παράλειψή του ήταν σημαντική.

Ο οδηγός απευθύνθηκε στο Δήμο ζητώντας να αποζημιωθεί, αφού εκείνος φέρει την ευθύνη.

Από το Δήμο του απάντησαν πως είχε δίκαιο, αλλά έπρεπε να κινηθεί Δικαστικά εναντίον του, να υπάρξει απόφαση, για να μπορέσει ο Δήμος να τον αποζημιώσει.

Έως τώρα ο συμπολίτης μας Ιατρός, δεν έχει κινηθεί Δικαστικά εναντίον του Δήμου, χωρίς όμως να έχει χάσει το δικαίωμα να το πράξει μελλοντικά, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει η πενταετία για παραγραφή της ευθύνης του Δήμου.

Σκοπός του άρθρου μας δεν είναι εκείνο το συμβάν, αλλά η αναγκαιότητα ο Δήμος να αντικαταστήσει την συγκεκριμένη πινακίδα που πλέον δεν έχει ισχύ, αφού δεν διαβάζεται και είναι σαν να μην υπάρχει.

Με την ευκαιρία αναφέρουμε πως κάποιος με σπρέϊ, έχει σβήσει και το όνομα του δρόμου στην ταμπέλα που υπάρχει στην γωνία.

Εάν ο Δήμος φροντίσει να αντικαταστήσει την πινακίδα STOP, ας αλλάξει και την ταμπέλα της οδού ΜΗΛΟΥ, που δεν διαβάζεται πλέον…