Ματαιώθηκε το ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ, εξ΄αιτίας της νεροποντής – Μεγάλη η οικονομική ζημιά για το Σύλλογο

Οριστική είναι η απόφαση για ματαίωση του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ, που περίμεναν με λαχτάρα οι Πόντιοι συμπολίτες μας, αλλά και από άλλους Δήμους που είχαν προγραμματίσει να παρευρεθούν, το Σάββατο 23 Ιουνίου.

Η ισχυρή νεροποντή τα έκανε όλα μούσκεμα και δεν υπήρχαν περιθώρια να αλλάξει κάτι.

 

Το φορτηγάκι μπήκε μόλις κόπασε η βροχή στο χώρο της πλατείας 19ης Μαΐου και άρχισε να φορτώνει τα πανάκριβα ηχητικά μηχανήματα.

Τα μέλη του Συλλόγου, ακόμα και με τις παραδοσιακές φορεσιές που φόραγαν για να χορέψουν, άρχισαν να μαζεύουν τραπεζοκαθίσματα, ενώ τα πρώτα κρέατα που είχαν μπει στα κάρβουνα είναι χωρίς ενδιαφερόμενους.

Το Ποντιακό Πανηγύρι, ματαιώνεται για εφέτος, αφού όπως μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου, υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δεν υπάρχουν κενές  ημερομηνίες.

 

“Η ματαίωση του Πανηγυριού μας κόστισε ακριβά, παλεύουμε μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από το Κράτος και το Δήμο. Είχαμε 13.000 ευρώ στο Ταμείο του Συλλόγου και τα επενδύσαμε στη σημερινή εκδήλωση. Με κάποιο τρόπο πρέπει να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας, να προμηθευτούν προϊόντα που είχαμε προς διάθεση, προκειμένου να μειώσουμε τη ζημιά” μας δήλωσε η κ. Σαββίδου.