Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο του Συλλόγου Ηπειρωτών

Σε ένα συμπαθητικό και φιλόξενο χώρο, στο  πανέμορφο κτίριο του “ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ” ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών της πόλης μας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”.

Πριν λίγες ημέρες άνοιξε η πόρτα ενός δωματίου, στο πίσω μέρος του ΚΕΝΤΡΟΥ, που βλέπει στον ωραιότατο  κήπο του κτιρίου, αλλά έως σήμερα δεν είχε χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Δήμου ή άλλες και τρεις φορές την εβδομάδα θα δέχεται φίλους και μέλη του Συλλόγου, για ανταλλαγή απόψεων, εγγραφή νέων μελών και συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Οι επισκέπτες στο γραφείο, θαυμάζουν τον χώρο και στάζει μέλι η γλώσσα τους για αυτόν.

Η είσοδος στα γραφεία γίνεται από την πλαϊνή πόρτα του κτηρίου, επί της Παλαιών Πολεμιστών και δεν επηρεάζεται η λειτουργία του υπόλοιπου χώρου, στον οποίο συνήθως γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και λογοτεχνικές βραδιές.

Δεν θα μπορούσε να στεγαστεί σε καταλληλότερο χώρο το γραφείο, αφού είναι γνωστό και το προσωνύμιο για τα Γιάννενα, πρωτεύουσα της Ηπείρου «Πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα». Στο παρελθόν η Ήπειρος, έχει αναδείξει μεγάλες μορφές των τεχνών και των γραμμάτων με τεράστια συμβολή στην πολιτιστική αλλά και οικονομική αναγέννηση της χώρας.

Συναντήσαμε στο Γραφείο τον Ειδικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Αθανάσιο Τσεκούρα και μας μίλησε για τους στόχους και τα σχέδια του Συλλόγου τους.

“Οι Ηπειρώτες ανέκαθεν ήταν ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης μας, αλλά τους έλειπε και ζητούσαν τη συλλογικότητα και τον τρόπο συνέχισης των παραδόσεων πολιτιστικών, ιστορικών και άλλων.

Η ίδρυση του Συλλόγου, δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα και την ευκαιρία να διατηρήσουμε μέσα από εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και άλλες κινήσεις την Ηπειρώτικη παράδοση, αλλά και να συνεχίσουμε πιο δημιουργικά με την ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά της πόλης μας, μέσω του πολιτισμού και των πατροπαράδοτων τρόπων μας, στην ανάπτυξη του χώρου που μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ελπιδοφόρα. Το ενδιαφέρον μεγάλο. Χρειάζεται βέβαια προσπάθεια και υπομονή, αλλά θα τα καταφέρουμε εάν οι συνθήκες συνεχίσουν να είναι ευνοϊκές” κατέληξε ο κ. Τσεκούρας.

Το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως τις 20:00.

Τηλ. επικ.: 6938297004 (Σιαραμπή Νίκη – πρόεδρος) και 6939468276 (Τσεκούρας Αθανάσιος – Ειδ. Γραμματέας Πολιτισμού και Δημοσίων σχέσεων).