Η “Κατασκήνωση στην Πόλη” σε πλήρη εξέλιξη – Συμμετέχουν περισσότερα από 150 παιδιά

Το μακροβιότερο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μετά τη λήξη της Σχολικής χρονιάς, είναι σε εξέλιξη από τις αρχές της εβδομάδας στην πόλη μας.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1988, επί Δημαρχίας Σουλιμιώτη, από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας και υπεύθυνους της πρώτης πραγματοποίησής του την Βάσω Καλφοπούλου και Πάρι Βαμβακόπουλο και από τότε κάθε χρόνο εφαρμόζεται ανελλιπώς.

Εφέτος έγινε τριάντα ετών!!!

Πρόκειται για την «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» για παιδιά – μαθητές Δημοτικών Σχολείων ηλικίας 6 – 12 ετών (δηλαδή να έχουν φοιτήσει στην Α΄ τάξη έως & ΣΤ΄ τάξη) και σε παιδιά δημοτών / κατοίκων μας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από συνεργάτες του Δήμου και περιλαμβάνει αθλητισμό, χορό, κατασκευές, μουσική και συναφείς δραστηριότητες.

Η φετινή “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, (και ώρες 7.30΄ έως 14.00΄), στους χώρους των 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων και αναλόγως των δραστηριοτήτων γίνεται χρήση τόσο εσωτερικών χώρων (αίθουσες) όσο και του αύλειου χώρου.

Eιδικότερα γίνεται χρήση τριών ισογείων αιθουσών, της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, του αύλειου χώρου & των τουαλετών.

Ο Δήμος προσφέρει ελαφρύ πρόγευμα και τα παιδιά θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους παγούρι για νερό, καπέλο, να φοράνε άνετα ανοιχτόχρωμα ρούχα και πάνινα ή αθλητικά παπούτσια.

Εφέτος το πρόγραμμα παρακολουθούν περισσότερα από 150 παιδιά.