Εικόνα εγκατάλειψης, εμφανίζει το “ΜΕΓΑΡΟ ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ”

Τα τελευταία χρόνια η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί με την εξωτερική όψη του “ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΗΤΡΟΥ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗ”, στο ποίο στεγάζονται οι κεντρικές Υπηρεσίες της ΔΗΚΕΑΒ και διάφορες Σχολές και τμήματα της.

Τα τμήματα της ΔΗΚΕΑΒ όπως π.χ. το Δημοτικό Ωδείο, έχει στις τάξεις του πολλά παιδιά, ακόμα και από άλλους Δήμους.

Καθημερινά το επισκέπτονται δεκάδες παιδιά και γονείς και ιδιαίτερα όταν γίνονται εκδηλώσεις σε αυτό συρρέουν εκατοντάδες επισκέπτες, όπως συμβαίνει αυτές τις ημέρες.

Δυστυχώς όμως το κτήριο εξωτερικά δείχνει σημεία εγκατάλειψης, αφού έχει να βαφτεί εδώ και πολλά χρόνια και οι τοίχοι έχουν χάσει και το αρχικό χρώμα τους και κατά τόπους έχουν ξεφλουδίσει.

Τα σχόλια που κάνουν οι επισκέπτες δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τη Δημοτική Αρχή.

Περιμετρικά τα κάγκελα έχουν σκουριάσει, ενώ τα σωληνάκια από τα κλιματιστικά έχουν φύγει από τη θέση τους, με αποτέλεσμα όταν λειτουργούν τα νερά να τρέχουν στους τοίχους. Σωλήνες έχουν σπάσει και νερά στάζουν από αυτές, ενώ κολώνες του κτιρίου έχουν αρχίσει το σάθρωμα.

Γενικά είναι μια πολύ άσχημη εικόνα, σε αντίθεση με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, από τους καθηγητές των Σχολών.

Την τελευταία φορά που είχαμε ασχοληθεί ξανά με το συγκεκριμένο θέμα, από το Δήμο μας είχαν πληροφορήσει πως είχαν προγραμματιστεί μια σειρά εργασιών στο κτίριο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση άλλων εργασιών στο εσωτερικό του.

Οι εργασίες εκείνες ολοκληρώθηκαν εδώ και μήνες αλλά δεν είδαμε καμία από τις “προγραμματισμένες” εργασίες να γίνονται…