Εκδήλωση για την Τοπική Επιχειρηματικότητα, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Μια πρωτότυπη εκδήλωση, αλλά με ένα πολύ σημαντικό θέμα προς συζήτηση, πραγματοποιήθηκε το βραδάκι της Πέμπτης 14 Ιουνίου στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου της πόλης μας και επικεφαλής του συνδυασμού “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” κ.  Γιάγκα Μιχάλη έγινε συζήτηση με θέμα την Επιχειρηματικότητα στη σημερινή δύσκολη εποχή, στον κήπο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης, στην οδό Παλαιών Πολεμιστών.

Ο κ. Γιάγκας άνοιξε την εκδήλωση με μια γενική τοποθέτηση σχετικά με την Επιχειρηματικότητα, τους τρόπους ανάπτυξης μιας επιχείρησης αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας.

Στη συνέχεια η κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς κ. Φαίη Ορφανού, υπεύθυνη δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας του “Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης”, καθήλωσε το ακροατήριο με την αμεσότητα και τα παραδείγματα που  έδωσε, πραγματοποιώντας  στην ουσία μια πραγματική διάλεξη πάνω στο θέμα.

Με λόγια απλά και πλήρως κατανοητά έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα με προτάσεις, σκέψεις και τρόπους για μια επιτυχημένη πορεία ενός νέου επιχειρηματία και ειδικότερα της γυναίκας επιχειρηματία.

Σημειώνουμε πως εκτός της μεθοδικότητας  που απαιτείται για να πετύχει ένα επαγγελματικό επιχείρημα, αρκετές φορές χρειάζεται και το ρίσκο.

Ρίσκο σαν και αυτό που πήρε ο κ. Γιάγκας σήμερα με την επιλογή της ίδιας ημέρας και ώρας για την εκδήλωσή του, που είχαμε την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Ρωσία, τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και εκδηλώσεις σε διάφορα Σχολεία της πόλης μας με ευκαιρία τη λήξη της Σχολικής χρονιάς.

Ρίσκο που του βγήκε όμως, αφού ο κήπος του Κέντρου Λόγου και Τέχνης γέμισε από συμπολίτες μας, κυρίως νέους σε ηλικία, οι οποίοι με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη συζήτηση.

Η κ. Φαίη Ορφανού, τι λέει για το ρίσκο του;