Η “ΟΜΑΔΑ” καταγγέλει: “Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι του κ. Καπλάνη!”

 

Λάβαμε από τους τρεις Δημοτικούς Συμβούλος της Αντιπολίτευσης, την “ΟΜΑΔΑ” Βασιλάκο, Φέγγη και Σωτηρόπουλο την παρακάτω ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που έχει να κάνει με τον τρόπο ανακοίνωσης του Δήμου για την πρόσληψη οδηγού η οποία κατ΄αυτούς καταστρατήγησε το πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” και παρέκαμψε το ΑΣΕΠ.

Το κείμενο των τριών Δημοτικών Συμβουλών έχει ως εξής:

Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι του κ. Καπλάνη !

Η διοίκηση Καπλάνη διαχειρίζεται τις δημόσιες υποθέσεις και τα δημόσια έσοδα σαν να είναι ο Δήμος τσιφλίκι τους! Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες αυθαιρεσιών και ανευθυνότητας. Και στα ουσιώδη και στα επουσιώδη!

Η διοίκηση του Δήμου, αγνόησε για μια ακόμη φορά τους νόμους. Καταστρατήγησε το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και τους στόχους του, που είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της διοικητικής δραστηριότητας, η διασφάλιση της διαφάνειας και η εμπέδωση της υπευθυνότητας και λογοδοσίας από τους φορείς άσκησης εξουσίας.

Πριν λίγες ημέρες, διαπιστώσαμε την αδεξιότητα της διοίκησης Καπλάνη και του Πρόεδρου της ΔΗΚΕΑΒ κ. Ντάβιου, να ξεχάσουν ολόκληρο το ΑΣΕΠ, δημοσιεύοντας ανακοίνωση για την πρόσληψη οδηγού.

Αποτέλεσμα ήταν όλη η ανακοίνωση να θεωρηθεί άκυρη και έτσι να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες που κατέθεσαν αιτήσεις, να ζημιωθεί ο Δήμος, αφού παρόλο που η ανακοίνωση ήταν λάθος, οι δύο εφημερίδες που τη δημοσίευσαν, έπρεπε να πληρωθούν και τέλος να μείνουν οι εξυπηρετούμενοι του Κ.Η.Φ.Η. χωρίς οδηγό.

Την Τρίτη 12 Ιουνίου , η διοίκηση του Δήμου, με αφορμή την έκδοση της νέας διορθωμένης – πλέον από το ΑΣΕΠ – ανακοίνωσης, απαξίωσε τις διαδικασίες υποχρεωτικής και σε τάχιστο χρόνο δημοσίευσης στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Στις 10.22΄ το πρωί, ο κ. Ντάβιος, αποφάσισε ότι θα αναθέσει τη δημοσίευση της ανακοίνωσης σε 2 εφημερίδες και σε χρόνο ρεκόρ, στις 14.20΄ το μεσημέρι οι εφημερίδες του είχαν στείλει προσφορές, τις είχε εξετάσει, είχε ήδη προχωρήσει σε ανάθεση και μάλιστα με ακριβότερη τιμή απ’ ότι στοίχισαν οι 2 προηγούμενες δημοσιεύσεις!!

Πώς κατάφερε να το κάνει αυτό;

Ενώ η απόφασή του θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» από τις 6/6, ημέρα που πρωτοκολλήθηκε και να υπάρχει το περιθώριο υποβολής προσφορών, 6 ολόκληρων ημερών, έως την λήξη στις 12/6, τηρώντας έτσι τις αρχές της διαφανούς διαχείρισης, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, ο κ. Ντάβιος, ως άλλος Ναπολέων, ελαχιστοποίησε το περιθώριο ενημέρωσης των ενδιαφερομένων στις 3 μόνο ώρες, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, για μια ακόμα φορά περιφρόνηση σε θεσμούς και κανόνες!

Έτσι, στέρησε το δικαίωμα και σε άλλες εφημερίδες που πιθανόν να ενδιαφέρονταν να υποβάλουν προσφορά και ίσως να ήταν και οικονομικότερες, γιατί είτε δεν πρόλαβαν να δουν την απόφασή του ή ακόμη και να την είδαν να μην προλάβαιναν να ετοιμάσουν την προσφορά τους έως τις 14.00 που έληγε η κατάθεσή της ή μήπως τελικά αυτό ακριβώς ήθελε;

Θεόδωρος Βασιλάκος
Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης «Αγία Βαρβάρα όλοι μια γειτονιά”.

Αλεξάνδρα Φέγγη
Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης «ΠράξηΕυθύνης»

Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος

Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτοτυπίες από τις σχετικές αποφάσεις του κ. Ντάβιου, τις οποίες μας έστειλε η “ΟΜΑΔΑ” ενισχύοντας τα όσα υποστηρίζει:

 

……………………

 

 

 

……………………