Διαδημοτική συνάντηση στην πόλη μας, στα πλαίσια δράσης του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων

Διαδημοτική συνάντηση στα πλαίσια του καλλίτερου προγραμματισμού και συντονισμού των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δράσης του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας.

Στη συνάντηση θα υπάρξει γενική εισήγηση και εκπρόσωποι του ΕΔΔΥΠΠΥ, θα δώσουν απαντήσεις σε επί μέρους ερωτήματα και ζητήματα τεθούν, από τους Δήμους.

Οι Δήμοι που προετοιμάζουν Εθελοντικές Ομάδες Πολιτών (Πολιτική Προστασία) για άμεση επέμβαση σε διάφορα περιστατικά όπως πυρκαγιάς, σεισμού, κατολίσθησης, πλημμύρας, εύρεσης  εξαφανισμένου ατόμου, παροχής πρώτων βοηθειών σε συναθροίσεις και εκδηλώσεις κ.α. επείγοντα περιστατικά, θα δρουν με δικό τους οργανόγραμμα και δομή.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωτσάκο, υπεύθυνο Κοινωνικών θεμάτων του Δήμου, ο Δήμος μας θα είναι ίσως από τους πρώτους που θα ετοιμάσει ομάδα Πολιτικής Προστασίας (Π.Π.), έτοιμη να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Ο χώρος συντονισμού της Π.Π. θα είναι στο χώρο που στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, οδός Σερίφου 2.

Η ομάδα Πολιτικής Προστασίας θα αποτελείται σε πρώτη φάση από 30 άτομα, τα οποία θα εξειδικευθούν στην αντιμετώπιση  ιδιαίτερων καταστάσεων.

Η Π.Π. θα εφοδιαστεί με κατάλληλο εξοπλισμό και ρουχισμό, ανάλογα την επέμβαση (στολές αντιπυρικές, ειδικά υποδήματα για αναρριχήσεις, και βοηθητικά όργανα και εργαλεία κτλ.)

Πιθανόν να υπάρξει και χρήση drone από ειδικευμένο άτομο της Π.Π., ενώ υπολογίζεται στο Δήμο μας να υπάρχει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για ειδικές αποστολές.

Η στελέχωση της Ομάδας των εθελοντών συμπολιτών μας θα διευρύνεται συνεχώς από άτομα ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, αρκεί να είναι ικανά να προσφέρουν τα απαιτούμενα.