Τα ξερά χόρτα απειλούν την πόλη – Ελπίζουμε να απομακρυνθούν

 

Είχαμε τη διαβεβαίωση από το Δήμο, πως αρχές Ιουνίου επρόκειτο να ξεκινήσει σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ, η προσπάθεια καθαρισμού του βουνού και απομάκρυνσης των ξερών χόρτων από εκεί και άλλους χώρους, προς αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιάς.

Είμαστε στα μέσα του μήνα και ακόμα δεν έχει πατήσει κανένας να κόψει έστω και μια αγκαλιά από ξερά χόρτα στο βουνό, γύρω από το “ΠΑΝΘΕΟΝ” και αλλού, παρ΄ότι ο υδράργυρος κτυπάει ψηλά στο θερμόμετρο και η ζέστη με τον ήλιο είναι απειλητική.

Πριν δύο εβδομάδες υπενθυμίζουμε πως με πρωτοβουλία συμπολιτών μας εθελοντικά καθαρίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι από το χώρο κάτω από το παλιό αναψυκτήριο, αλλά ξανά τα σκουπίδια έκαναν την εμφάνισή τους.

Το σημείο εκείνο λόγω της θέας και της δροσιάς που προσφέρει, μαζεύει κόσμο για κουβέντα και καφεδάκι.

Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει ένας μεγάλος κάδος απορριμμάτων ώστε οι επισκέπτες να πετούν σε αυτόν κυπελλάκια, συσκευασίες τροφίμων, χαρτιά και άλλα ψιλοσκουπιδάκια.

Η εύκολη λύση είναι να τα πετάνε στην πλαγιά και το βουνό να γίνεται χωματερή.

Ας το δει το θέμα ο Δήμος και ας τοποθετήσει έναν μεγάλο κάδο.

Επίσης πιστεύουμε πως η καθαριότητα, εξ αιτίας της επισκεψιμότητας του χώρου, πρέπει να είναι συχνότερη και όχι περιστασιακή.

Είναι πολυσύχναστο σημείο και ο Δήμος πρέπει να προγραμματίσει συχνότερες επισκέψεις συνεργείου από την υπηρεσία καθαριότητας.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Κυριακή 3 Ιουνίου, όταν συμπολίτες μας καθάρισαν μέρος του χώρου. Το μεγάλο πάρκινγκ που υπάρχει δεν διαθέτει έναν κάδο απορριμμάτων μεγάλου μεγέθους.