» Τροχαία παίρνει πινακίδες από οδηγούς που οδηγούν στη ΛΕΑ της Ε.Ο. Κορίνθου – Αθηνών

Τροχαία παίρνει πινακίδες από οδηγούς που οδηγούν στη ΛΕΑ της Ε.Ο. Κορίνθου – Αθηνών

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Αυτό είναι το σλόγκαν που ταιριάζει στην χθεσινή «έφοδο» των δυνάμεων της Τροχαίας Εθνικών Οδών στους οδηγούς που κινούνταν στη Λ.Ε.Α..

Πόσες φορές έχετε βρεθεί μποτιλιαρισμένοι ή έστω σε κίνηση με χαμηλές ταχύτητες σε κάποιον αυτοκινητόδρομο και βλέπετε τους «εξυπνάκηδες» να σας προσπερνούν από τη Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες;

Το θέμα όμως δεν είναι πως εσείς, εμείς, οι άλλοι, πάμε με χαμηλές ταχύτητες όταν υπάρχει κίνηση. Το θέμα είναι πως όταν ένα Ασθενοφόρο, ένα όχημα της Πυροσβεστικής ή κάποιο τροχοφόρο με πραγματική ανάγκη να χρησιμοποιήσει την Λ.Ε.Α., δεν μπορεί και αυτό αποδεικνύεται αρκετές φορές, μοιραίο. 

Αυτό το φαινόμενο, που κυριαρχεί στους ελληνικούς δρόμους εδώ και δεκαετίες, είναι χαρακτηριστικό δείγμα έλλειψης οδηγικής παιδείας η οποία μαστίζει την ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία μας.

Οι δικαιολογίες πολλές και γνωστές: «Για 200 μέτρα τι πειράζει;», «Δεν πάω συνέχεια από τη Λ.Ε.Α. μωρέ, απλά όλοι πάνε αριστερά και προσπερνάω καμιά φορά από `κει» και άλλα τέτοια, όπως επίσης και η κλασική ελληνική νοοτροπία του ότι ποτέ δεν θα συμβεί κάτι σε εμάς για να χρειαστούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη Λ.Ε.Α..

Επίσης, το πρόβλημα εκτείνεται και στη μη επιβολή κυρώσεων από τις Αρχές για τη συγκεκριμένη παράβαση.

O χρήστης του Twitter Dimitris Ibrahim, που δημοσίευσε την φωτογραφία σχολίασε:
“Τροχαία παίρνει πινακίδες από οδηγούς που οδηγούν στη ΛΕΑ της Κορίνθου – Αθηνών. Το βλέπω πρώτη φορά στη ζωή μου, ελπίζω όχι και τελευταία”.

Εντούτοις, η αρχή για την αλλαγή αυτής της κατάστασης, φαίνεται να  ξεκίνησε χθες από τη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών, όπου οι τροχονομικές Αρχές «ξήλωσαν» πινακίδες από αρκετά αυτοκίνητα που κινούνταν στη Λ.Ε.Α..

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από χρήστη του Twitter που περνούσε από το σημείο τη στιγμή που οι δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονταν εν δράσει και φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκονται σταματημένα ήδη τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ επιχειρούν 2 περιπολικά και ένα ανακριτικό van.

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!