Νοικιάστηκαν τα κτήρια στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ, στον ίδιο ενοικιαστή για τέσσερα χρόνια

Ολοκληρώθηκε με την πρώτη δημοπρασία, εχθές Δευτέρα 11 Ιουνίου, η τρίτη προσπάθεια που πραγματοποίησε ο Δήμος τα τελευταία τρία χρόνια,  για την ενοικίαση δύο κτιρίων στα οποία επί σειρά ετών στεγάζεται αποθήκη χάρτου, στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, εμβαδού 4.767 τ.μ., αντί του ποσού των 2.15 ευρώ το τ.μ..

Ο Δήμος αναγκάστηκε να προχωρήσει στον τελευταίο διαγωνισμό, με έκπτωση 15% επί της αρχικής τιμής εκκίνησης, σε σχέση με τον προηγούμενο διαγωνισμό ο οποίος είχε καταλήξει άκαρπος, αφού δεν ενδιαφέρθηκε κανένας επιχειρηματίας να τους μισθώσει.

Τον χώρο νοίκιασε τελικά ο ίδιος ενοικιαστής για τα επόμενα 4 χρόνια και ο Δήμος θα εισπράττει μηνιαίως το ποσόν των 10.250 ευρώ.

Σημειώνουμε πως ο ενοικιαστής ήταν ο μόνος επιχειρηματίας που έδειξε ενδιαφέρον στην ανακοίνωση του Δήμου, για την ενοικίαση των δύο κτιρίων.

Έως σήμερα το ενοίκιο ήταν 13.500 ευρώ μηνιαίως.

Μπροστά στον κίνδυνο, ο επί σειρά ετών ενοικιαστής των κτιρίων, να μην ενδιαφερθεί και οι χώροι να μείνουν άδειοι, η Δημοτική Αρχή υποχώρησε στις απαιτήσεις του  και προχώρησε στην παραπάνω μείωση εκκίνησης του ενοικίου στον διαγωνισμό, παρά την αντίθετη άποψη της Αντιπολίτευσης του Δήμου.

Η Αντιπολίτευση υποστηρίζει πως ο χώρος είναι σε στρατηγικό σημείο, οι παροχές μεγάλες, όπως το τεράστιο πάρκινγκ και αναφερόμενη στα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας, δεν δέχτηκαν την πρόταση για μείωση του ενοικίου, εξ΄αιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Γιάγκας με ανακοίνωσή του, εξ αφορμής της ενοικίασης του χώρου από τον ίδιο ενοικιαστή, τονίζει μεταξύ άλλων:

“Είχα, από την πρώτη στιγμή, αντιταχθεί στη μεθόδευση και είχα καταγγείλει την όλη διαγωνιστική διαδικασία ως προσχηματική.

Μόνο στόχο είχε τη μείωση του ενοικίου που κατέβαλλε η εταιρεία η οποία ενοικίαζε τον χώρο, κατά 25%”.

(Ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Γιάγκα, την παραθέτουμε σε άλλο δημοσίευμά μας).