Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ της Περιοχής μας: “Ο ν. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ είναι ο χειρότερος”

Λάβαμε προς δημοσίευση την παρακάτω ανακοίνωση – επιστολή από ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ, ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ και τη δημοσιεύουμε ώς έχει:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
Έλλης 37 και Αδριανουπόλεως Αιγάλεω, τηλ.- fax: 210 5989683
MAIL:ssikaegaleo@gmail.com

Ο ν. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ είναι ο χειρότερος

Οι κυβερνήσεις και οι προηγούμενες και η σημερινή πάντα σε συνεργασία με τα επιτελεία της Ε.Ε., και όχι ότι δήθεν διαπραγματεύονται σκληρά, οι μεν ότι αμύνονται για να προασπίσουν δήθεν για τα λαϊκά συμφέροντα και οι δε ότι εμφανίζονται σαν γεράκια που θέλουν να μας κατασπαράξουν. Τίποτα απ τα δύο. Αντίθετα και οι δύο πλευρές πιστές στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης προσπαθούν από κοινού να θωρακίσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, συνολικά της Ε.Ε. στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ κ.λ.π.).

Δηλαδή επιδιώκουν πως θα συμπιέσουν όσο μπορούν το εργατικό – λαϊκό ¨ΚΟΣΤΟΣ¨ για αυτούς, δηλ. να αφαιρέσουν δικαιώματα σ όλο το φάσμα της ζωής των εργατικών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων (μεροκάματο, συντάξεις, ασφαλιστικό, υγεία, παιδεία, παντού) με στόχο αφενός να εξασφαλίζουν τεράστια κονδύλια για να τα διοχετεύσουν στο μονοπωλιακό κεφάλαιο και αφενός να αυξήσουν την κερδοφορία των καπιταλιστών άσχετα αν η οικονομία βρίσκεται σε κρίση ή ανάπτυξη.
Επειδή όμως εδώ και 10 χρόνια βρισκόμαστε σε κρίση και για να μην καταρρεύσει το αστικό κράτος, τεράστια ποσά διοχετεύτηκαν στην ελληνική καπιταλιστική οικονομία δηλ. στις τράπεζες που με την σειρά τους τα διοχέτευσαν στην πλουτοκρατία. Από τα ταμεία της Ε.Ε. (δανειστές). Πρέπει βέβαια να γνωρίζουμε ότι δάνεια παίρνουν όλες οι χώρες, είτε είναι σε κρίση, είτε σε ανάπτυξη, είτε είναι εύρωστες, είτε είναι αδύνατες, έτσι λειτουργεί η καπιταλιστική οικονομία. Το θέμα είναι ότι τα δάνεια αυτά υποχρεώνουν τους λαούς τους να τα ξεχρεώνουν. Κάθε αστική κυβέρνηση βέβαια προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντα της δικής της αστικής τάξης (πλουτοκρατίας) είτε επιλέγει να είναι μέσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες (Ε.Ε. όπως εμείς) είτε όχι. Έτσι οι όποιες ¨διαφωνίες¨ και ¨κόντρες¨ εμφανίζουν ότι έχουν με τους δανειστές (Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΕΚΤ) γίνονται, γιατί επιδιώκουν να αποκτήσουν όσα περισσότερα οφέλη γίνεται και λιγότερη χασούρα για την πλουτοκρατία της χώρας, για να βγει πιο ενισχυμένη από την κρίση και όχι βέβαια για τα λαϊκά συμφέροντα. Έτσι και το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Από το 1992 επί Μητσοτάκη με τον ν, Σιούφα, μετά επί Γιαννίτση (ΠΑΣΟΚ) το 1999, μετά με τον ν. Ρέππα (ΠΑΣΟΚ) 2001, μετά επι Φ. Π. Πετραλίας (Ν.Δ.) και φυσικά μετά το 2010 όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με εκατοντάδες νόμους και Πρ. Διατάγματα (έχουμε χάσει τον μπούσουλα) είχαν και έχουν στόχο τη διάλυση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Επιδιώκουν να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από την υποχρέωση που έχουν στην Κοινωνική Ασφάλιση, οι συντάξεις να γίνουν προνοιακά επιδόματα (ήδη σήμερα το 70% των συντάξεων είναι κάτω από 700 ευρώ) και να ¨σπρώξουν¨ τους εργαζόμενους μόνοι τους να σηκώσουν το βάρος της οποίας στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δημόσιου χαρακτήρα και …αν βγουν στη σύνταξη (τη πενιχρή που θα πάρουν), να την συμπληρώνουν με ιδιωτική ασφάλιση για να μπορέσουν να ζήσουν.

Έτσι και από αυτό τον τομέα εξασφαλίζουν τεράστια κονδύλια για να τα διοχετεύουν στους μονοπωλιακούς ομίλους και να τους απαλλάσσουν από το ¨ΚΟΣΤΟΣ¨ του ασφαλιστικού και συντάξεων αυξάνοντας τα κέρδη τους. Η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην προπαγάνδα της διατυμπανίζει ότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και οι κάθε φορά κολαούζοι τους από το 2010-14 αφαίρεσαν δεκάδες δις από τους συνταξιούχους, ενώ αυτή από 2015 έως σήμερα μερικά δις μόνο. Άρα προτιμάτε εμένα γιατί σας γδέρνω λιγότερο. Δεν υπολογίζει όμως αυτά που έχει νομοθετήσει και έρχονται στο άμεσο μέλλον. Χώρια το ότι εκλέχτηκε με υποσχέσεις ότι θα καταργούσε πολλά αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων. Υπέγραψε μάλιστα και 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα. Την κυριότερη όμως υπηρεσία που πρόσφερε η Κυβέρνηση στην πλουτοκρατία και Ε.Ε. είναι ο νόμος 4387/16 με υπουργό εργασίας τον κ. Κατρούγκαλο για να περάσει τις εξετάσεις της 2ης Αξιολόγησης, που περνάει σε εκτροματικότητα όλους τους άλλους νόμους. Γιατί:

1ον Επέβαλλε τον νέο υπολογισμό στην απονομή συντάξεων προς το χειρότερο. Έτσι όσοι βγαίνουν σε σύνταξη μετά τον Μάη 2016 ΘΑ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΆΞΗ 200. 300. 400…. ευρώ λιγότερα το μήνα από τους παλιούς του πριν το 2016 συνταξιούχους και στην κύρια και στην Επικουρική. Ήδη στην επικουρική το κόψιμο ήταν βαθύ και τώρα όλες οι επικουρικές κυμαίνονται γύρω στα 100 ευρώ από 400, 600, 700…
Σειρά έχουν οι παλιές κύριες συντάξεις από 1/1/2019 με την αφαίρεση της ¨προσωπικής διαφοράς¨ δηλ. πάλι βαθύ κόψιμο.

2ον Κατάργησε σταδιακά το ΕΚΑΣ, το ¨19 θα καταργηθεί τελείως.

3ον Κατακρεούργησε τις συντάξεις χηρείας.
Επομένως ο κάθε συνταξιούχος να μην ψάχνει να βρει ποιος του κλέβει από την τσέπη λιγότερο ή περισσότερο. Αλλά να ανασυνταχθεί, να συσπειρωθεί στα σωματεία του (να τα κάνει ταξικά) και μαζί με τους εργαζόμενους (τα παιδιά και τα εγγόνια του) να παλέψει και να διεκδικήσει:
1. Δεν κάνουμε πίσω απ όσα μας αφαιρέσατε. Διεκδικούμε όλες της
απώλειες.
2. Να καταργηθεί ο ν. 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου)
3. Να μην εφαρμοσθεί το αφορολόγητο στα 5600 ετήσιο ατομικό
εισόδημα.

4. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – φάρμακα – πρόνοια.

5. Να κατοχυρωθεί με νόμο η πρώτη κατοικία, κάτω οι
πλειστηριασμοί.

6. Κάτω οι φόροι και τα χαράτσια.

7. Κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ.