Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στο πεζοδρόμιο της Βενιζέλου. Μόνο στο Δήμο μας ΜΠΟΡΕΙ να συμβεί…

Γράφαμε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, σχετικά με το πρόβλημα που προκαλείται στους πεζούς που βαδίζουν για να κάνουν τις δουλειές τους στο πεζοδρόμιο της Ελευθερίου Βενιζέλου, πλησίον της οδού Αβέρωφ, από την κατάληψή του, από οχήματα που πλένονται – καθαρίζονται σε αυτό, από πλυντήριο οχημάτων.

Την αγανάκτησή της μας μετέφερε μητέρα, που ήθελε να περπατήσει με το βρέφος της σε καροτσάκι, στο πεζοδρόμιο της κεντρικής μας λεωφόρου στο ύψος μεταξύ των οδών Αβέρωφ και Κανάρη, για να πάει σε καταστήματα, να δει τις βιτρίνες και πιθανότατα να ψωνίσει.

Επί της Ελ. Βενιζέλου λειτουργεί εδώ και χρόνια, το πλυντήριο αυτοκινήτων, το οποίο εκτός των άλλων καταλαμβάνει ολόκληρο το πεζοδρόμιο προκειμένου να πλύνει τα αμάξια, αδιαφορώντας για τους περαστικούς και το σάλο που προκαλεί στους πεζούς.

Η συμπολίτισσά μας αναγκάστηκε  να κατέβει με το καροτσάκι με το μωρό στο οδόστρωμα της  Βενιζέλου ανάμεσα στα οχήματα που κινούνταν σε αυτήν για να πάει στον προορισμό της.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 7 Ιουνίου και η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 8 η ώρα το βραδάκι.

Βέβαια το φαινόμενο αυτό δεν ήταν τυχαίο ούτε συνέβη για πρώτη φορά.

Μάλιστα υπάρχουν και παράπονα από περαστικούς πως “δέχονται” και τη δροσιά από το πιεστικό που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν στο πλυντήριο για να πλένουν τα οχήματα.

 

Την ίδια κατάσταση αντικρίσαμε και την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 11  το πρωί (πάνω φωτογραφία).

Το πεζοδρόμιο κατειλημμένο από Ι.Χ. επιβατικό. Το πίσω μέρος του οχήματος που πλένεται εξέχει στην Ελευθερίου Βενιζέλου και ο χώρος για τους πεζούς ελάχιστος.

Ελπίζαμε πως μετά το δημοσίευμά μας κάποιος από το Δήμο θα ενδιαφερόταν και ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου θα ήταν προσεκτικότερος και θα εφάρμοζε ότι προβλέπεται.

Αποδείχτηκε πως μάλλον είμαστε αιθεροβάμονες…

Ο Δήμος ενημερώθηκε για το χθεσινό δημοσίευμά μας αλλά…

Η ίδια κατάσταση και το απόγευμα της Παρασκευής. Η συμπολίτισσά μας αναγκάζεται να περνάει από το πεζοδρόμιο προσέχοντας μην μπερδευτεί ή ακουμπήσει τα ηλεκτρικά καλώδια που είναι “χύμα” πεταμένα σε αυτό.

Ο Δήμος γνωρίζει αυτό που συμβαίνει επί χρόνια, αλλά δεν κάνει τις απαραίτητες συστάσεις και δεν βάζει κάποια τάξη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό στο κεντρικότατο αυτό σημείο της πόλης;

Είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί το Εμπορικό μας κέντρο με τέτοιες καταστάσεις;

Είναι εικόνα σύγχρονης ανθρώπινης πόλης και Δήμου που προσέχει τους δημότες του και την αναβάθμιση της Εμπορικής Επιχειρηματικότητας;

Η κατάσταση του πεζοδρομίου απελπιστική. Έχει “κάτσει” σε ορισμένα σημεία.

Είναι επικίνδυνο να το διαβεί κάποιος, όταν το πλυντήριο δεν λειτουργεί και είναι ελεύθερο, από τα προς πλύσιμο οχήματα.

Ας το επισκευάσει ο Δήμος και να τα χρεώσει στους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης μας…

Τι να πούμε; Τι να γράψουμε;

Πιθανόν να χάσουμε και τα λόγια μας…

Βλέπετε ο Δήμος εξάντλησε την αυστηρότητα του, επέβαλε την τάξη και αναβάθμισε την πόλη μας, πετώντας τις ζαρντινιέρες συμπολίτη μας, με τα φυτά που είχε στο πεζοδρόμιο, στην άλλη πλευρά της Βενιζέλου…