Οι Γονείς του Α΄ Δημοτικού ζητούν λύσεις στα προβλήματα του Σχολείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 5/6/2018 ο Σύλλογος μας, πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από την Παρασκευή 1/6.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Γονείς & Κηδεμόνες του Σχολείου, η Ένωση Γονέων Αγ. Βαρβάρας & εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων Γονέων των Σχολείων της πόλης μας.

Απαίτησή μας είναι, να μας δοθούν άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις σε θέματα που αφορούν κυρίως την ασφάλεια του Σχολείου μας , με αφορμή και τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας της Γ’ τάξης, αλλά και σε θέματα συντήρησής του, από τον Δήμαρχο.

Τα αιτήματα που καταθέσαμε και σήμερα, έχουν ξανακατατεθεί επίσημα στο παρελθόν. Αλλά αυτό που λάβαμε τότε και σήμερα ως απάντηση, είναι μία ακατάσχετη υποσχεσιολογία.

Εξαιτίας της βαρύνουσας σημασίας των αιτημάτων, είχαμε ζητήσει εδώ και ένα μήνα περίπου απευθείας συνάντηση με τον Δήμαρχο, με την συμμετοχή των γονέων της άτυχης μαθήτριας, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Γι αυτό επιλέξαμε σήμερα τη μαζική κινητοποίηση στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος από τις 08.30 έως και τις 11.00 που βρισκόμασταν στο Δημαρχείο δεν εμφανίστηκε παρότι ενημερώθηκε εξαρχής για την συγκέντρωση μας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι θεωρήσαμε προσβλητική και απαξιωτική, αυτή την στάση, ενώ από την άλλη ποτέ δεν μας δόθηκε μία υπεύθυνη δικαιολογία για την απουσία του.

Η συζήτηση που έγινε με τον κο Ντάβιο και τον κο Σαββίδη, κινήθηκε στις ίδιες δικαιολογίες τεχνικής φύσης, κάτι που έχει ξαναγίνει πολλές φορές.

Εμείς ως Γονείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και καλούμε τον Δήμαρχο να παραστεί στο σχολικό Συμβούλιο της Παρασκευής 15 Ιουνίου στις 11.00, να ακούσει τα προβλήματα των Γονέων και του συλλόγου Διδασκόντων και να δεσμευτεί για την επίλυση τους.

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και τρία χρόνια στα σχολικά συμβούλια που έχουμε κάνει, δεν έχει παραστεί ποτέ εκπρόσωπος του Δήμου.

Τελειώνοντας

«Εφιστούμε την προσοχή στους υπεύθυνους του Δήμου, διότι τα περισσότερα σχετίζονται με θέματα υγείας και ασφάλειας των μαθητών και απαιτούμε λύσεις άμεσες.

Δηλώνουμε την απόφαση μας να προβούμε σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.»

Συννημένα καταθέτουμε τα θέματα.

Το Δ.Σ 5/6/2015

Πρωτοκολλημένα θέματα 5/6/2018:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Προς
1.Δήμαρχο
2.κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας
3.Δ/νση ΤεχνικώνΥπηρεσιών
4.Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Δήμου Αγ. Βαρβάρας

Αγαπητές/οι Κυρίες και Κύριοι

Ο πρόσφατος πολύ σοβαρός τραυματισμός μαθήτριας της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ανέδειξε για άλλη μια φορά, με τραγικό τρόπο, την επικινδυνότητα του αύλειου χώρου του σχολείου μας λόγω της μακρόχρονης εγκατάλειψής του από τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Εκτός από το μεγάλο πρόβλημα των φθορών των προαύλειων χώρων, αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη σειρά και από άλλα δύσκολα θέματα όπως το πολύ σημαντικό πρόβλημα της οδού Δόξης, η οποία γίνεται σχεδόν απροσπέλαστη κατά τις ώρες αιχμής της προσέλευσης/αποχώρησης των μαθητών και των συνοδών τους, κάτι που επίσης βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Αναλυτικότερα

1. Η κεντρική είσοδος του σχολείου βρίσκεται επί της οδού Δόξης και υπάρχει ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών και σε έκτακτη ανάγκη, όπως σε περίπτωση τραυματισμού, να μην παρακωλύεται η πρόσβαση ασθενοφόρου οχήματος, όπως δυστυχώς έγινε κατά το πρόσφατο επεισόδιο του τραυματισμού της μαθήτριας της Γ’ τάξης.

2.Στα προαύλια του σχολείου είναι άμεση ανάγκη να επισκευαστεί η πλακόστρωση,να γίνει εκβραχισμός & επιχωμάτωση των νεροσυρμών,να επισκευασθούν και να αντικατασταθούν οι πάγκοι,καθώς & να διαμορφωθούν όλοι οι προαύλειοι χώροι

3.Είναι απαραίτητο να επισκευασθεί η περίφραξη μεταξύ του 1ου Δημοτικού και του 6ου Νηπιαγωγείου και η περίφραξη επί των οδών Παπαφλέσσα, Στ. Σαράφη και Δόξης.

4.Ο καθαρισμός των πεύκων από τις κάμπιες με τον τρόπο που γίνεται κάθε χρόνο από τον δήμο (με ψεκασμό), δεν έχει τελικά ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έχουμε ζητήσει να έρθει ειδικός για να κόβει τα κουκούλια, όταν βγαίνουν. Δεν είναι δυνατόν να επιλέγεται από την δημοτική αρχή
να μην ενεργοποιείτε η κατάλληλη υπηρεσία του για να εκτελέσει αυτή την εργασία. Φέτος έφερε ο Σύλλογός μας άνθρωπο και τον πλήρωσε για να καθαρίσει τα πεύκα. Και είναι η πρώτη φορά που δεν είχαμε κανένα περιστατικό αλλεργίας σε μαθητή/τρια που προκαλείται από τις κάμπιες.

5.Τα γήπεδα μπάσκετ & βόλεϊ, συνεχίζουν να περιμένουν να ενταχθούν σε μεγαλόπνοα προγράμματα διαμόρφωσης & ανάπλασης όλης της Δόξης. Δεν θα είχαμε αντίρρηση να φτιαχτεί και γήπεδο τένις στην γειτονιά μας,αλλά σε μια εργατική, λαϊκή συνοικία, ιεραρχούμε πολύ ψηλά και δίνουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα στην επισκευή των ήδη υπαρχόντων γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να αθλούνται όλα τα παιδιά της γειτονιάς.

6.Ολοκληρωμένο και ουσιαστικό βάψιμο του σχολείου και όχι (“μπογιάτισμα”), δεν έχει γίνει από τότε που φτιάχτηκε το καινούργιο κτίριο!

7.Η ενίσχυση της καθαριότητας σε ένα τόσο μεγάλο χώρο είναι επιβεβλημένη, καθώς η μια καθαρίστρια που έχει το σχολείο μας δεν είναι δυνατόν να μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες.

Για όλα τα παραπάνω έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και ιδιαίτερα μετά το ατύχημα και εμείς ως Σύλλογος Γονέων (στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς καταθέσαμε τα αιτήματά μας,με αρ.πρωτ.10883/19-6-2017), αλλά και ο Σύλλογος των Δασκάλων του σχολείου.

Η άμεση παρέμβαση από τον Δήμο για την συντήρηση & την αποκατάσταση των φθορών του σχολείου μας, όπως και για την επίλυση όλων των υπόλοιπων ζητημάτων που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους μαθητές μας, είναι πλέον επιτακτική.

ΤΟ Δ.Σ