Από το 6ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας – Τέταρτος στον κόσμο ο Κωνσταντινίδης στους κρίκους

«Άγγιξε» το μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κόπερ, αλλά τελικά έμεινε στην 4η θέση, ισοφαρίζοντας την κορυφαία μέχρι τώρα διάκριση της καριέρας του σε αντίστοιχη διοργάνωση.

Σημειώνουμε πως ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης παιδί της Αγίας Βαρβάρας, υπήρξε μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, όπως πληροφορηθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο.

Στην «Αρένα Μπονίφικα», ο 26χρονος αθλητής των κρίκων πλησίασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο πολυπόθητο μετάλλιο, το οποίο διεκδικεί με συνέπεια σε κάθε διεθνή διοργάνωση την τελευταία διετία και είναι εκείνο που του λείπει για να καθιερωθεί με κάθε επισημότητα ως ένας από τους κορυφαίους του αγωνίσματος στον κόσμο.

Αν και προερχόταν από τραυματισμό στον αριστερό ώμο, συγκέντρωσε 14.450 βαθμούς στον τελικό των κρίκων και τερμάτισε 4ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, καθώς δεν απέφυγε ορισμένα μικρά σφάλματα, με κυριότερο αυτό στην έξοδο του προγράμματός του.

Παρότι όμως η διάκρισή του δεν συνοδεύτηκε από μετάλλιο, δεν παύει να αποτελεί την υψηλότερη της διεθνούς σταδιοδρομίας του, ισοφαρίζοντας την ανάλογη επιτυχία που είχε σημειώσει στην αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του σ’ ένα παγκόσμιο κύπελλο, τον περασμένο Μάρτιο στο Μπακού.

Την τριάδα των νικητών στο Κόπερ συνέθεσαν κατά σειρά ο Ιάπωνας Καζουγιούκι Τακέντα, ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ και ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο, οι οποίοι ισοβάθμησαν με 14,950 βαθμούς, αλλά η τελική κατάταξή τους κρίθηκε βάσει του επιμέρους βαθμού εκτέλεσης που είχε πάρει ο καθένας.

Στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Σλοβενίας, στο οποίο συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς οι Μπάμπης Καϊλίδης και Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, έλαβαν μέρος συνολικά 134 αθλητές και αθλήτριες από 29 χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ