Τα είχε όλα η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μπουγελέκα. Νοήματα, συναισθήματα, αλήθειες και τσικουδιά…

Το βραδάκι της Δευτέρας 4 Ιουνίου έγινε στην φιλόξενη αίθουσα της Ένωσης Κρητών της πόλης μας, παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας κ. Γιώργου Μπουγελέκα.

Το βιβλίο προλόγισε η Άννα Γούναρη, διαβάζοντας απόσπασματά του, με σωστή ορθοφωνία και ανάλογο τόνο. 

Για το βιβλίο μίλησε και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, ο οποίος ξεκινώντας δήλωσε πως δεν συνηθίζει να μιλάει για τέτοια θέματα και σε τέτοιες συναντήσεις, αλλά ήταν τέτοια η πρόκληση από τα βαθιά νοήματα του βιβλίου “Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ” που δεν θα μπορούσε να λείψει από την παρουσίασή του.

Οι ομιλητές δεν ήξεραν τι να πρωτοπούν.

Να μιλήσουν για τον συγγραφέα; Για το αποτέλεσμα της δουλειάς του; Τον συγγραφέα και τον χαρακτήρα του; Για το μυθιστόρημά του;

Μέσα από αυτό το όμορφο μπέρδεμα όλοι συμφώνησαν πως το βιβλίο του Γιώργου Μπουγελέκα δεν τελειώνει με την τελευταία σελίδα του.

Τότε ξεκινάει. Τότε αρχίζει ο αναγνώστης να αντιλαμβάνεται τι συνέβαινε στο παρελθόν και τι συμβαίνει και σήμερα στις σχέσεις των ανθρώπων και εκείνων που τους εκμεταλλεύονται, τους διώχνουν από τις πατρίδες τους, τους κυνηγούν, τους απειλούν και τους εκβιάζουν.

Είπε ο υπουργός πως ευκαιρίες για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, κουβέντας με τον άλλον, βλέποντας τα μάτια του, τις συσπάσεις του προσώπου του δεν δίνονται συχνά πλέον, εξαιτίας των SMS, MMS, των EMAIL και της σύγχρονης τεχνολογίας.

“Η εκδήλωση της παρουσίασης του συγκεκριμένου βιβλίου μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε, να αναλύσουμε, να κουβεντιάσουμε”, τόνισε.

Τις κουβέντες αυτές τις είπε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη ώρα.

Στην Ένωση Κρητών, που δεν φιλοξένησε απλά μια παρουσίαση βιβλίου, έστησε τσιμπούσι. 

Κρητικοί μεζέδες, με βυσσινάδα και σουμάδα για όσους διψούσαν, με τσικουδιά για τους περισσότερο … “προβληματισμένους”… και εφιάλτης για όσους κάνουν δίαιτα…

Ας είναι καλά ο Γιώργος Μπουγελέκας που μας έδωσε απόψε δύο ευκαιρίες να γνωρίσουμε το βιβλίο του και να έρθουμε ο ένας κοντά στον άλλον…

Συγχαρητήρια και στην Ένωση Κρητών, τον πρόεδρό της κ. Παντελή Πρεντάκη και σε ΟΛΑ τα μέλη της, για τη φιλοξενία, το ζεστό και ανθρώπινο περιβάλλον που μας πρόσφεραν.