Αλεξάνδρα Φέγγη: “Εκείνοι γνώριζαν! Εκείνος κρύβεται!”

Λάβαμε από την Δημ. Σύμβουλο της πόλης μας κ. Αλεξάνδρα Φέγγη δήλωση σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στα επίσημα έγγραφα και πρόγραμμα του Συνεδρίου που έγινε στην πόλη μας και αποκάλυψε η εφημερίδα μας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”.

Η Δήλωσή της αναφέρεται στην υποκριτική συγγνώμη, του Στρασβούργου, αλλά και στη σιωπή του Δημάρχου της πόλης μας επί του γεγονότος το οποίο σχολιάζετε με μελανά χρώματα πανελληνίως:

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ κ. ΦΕΓΓΗ

“Πολύ σωστά πράξατε, κύριε Βαμβακόπουλε, και δεν κοινοποιήσατε το δελτίο τύπου της ατυχούς εκδήλωσης (ήπιος χαρακτηρισμός)  η οποία προσέβαλε όχι μόνον την πόλη μας αλλά  και το εθνικό αίσθημα όλων!

Η προσβολή αυτή ήταν εθνική!

Όσο για την συγνώμη του Στρασβούργου είναι άκρως υποκριτική!

Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν, δεν ήταν λάθος,  διότι στους κύκλους του εξωτερικού, αυτή η προκλητική, για τους Έλληνες, ονομασία επικρατεί για τη FYROM, και γι’ αυτό, χωρίς δεύτερη σκέψη, έτσι τυπώθηκε!

Πολιτική ευθύνη, όμως, έχει και η Δημοτική Αρχή διότι ήταν συνδιοργανώτρια του συνεδρίου και επομένως είχε και λόγο και έλεγχο και όφειλε να επιδείξει προσοχή.

Αναφέρομαι στο πολιτικό και όχι το διοικητικό επίπεδο.

 Ό, τι όμως και να έγινε, όπως και να έγινε, ο Δήμαρχος, ως εκπρόσωπος της πόλης, ο ίδιος, και συνδιοργανωτής, είχε την υποχρέωση  να αντιδράσει άμεσα και με αυστηρό δημόσιο  λόγο να καταγγείλει την εθνική προσβολή και να υπερασπιστεί την πόλη μας, εντός της οποίας συνέβη αυτό, άσχετα αν και ο ίδιος, πολιτικά, μπορεί να έχει τη δική του  ευθύνη, λόγω  αμέλειας.

Αντ’ αυτού, δεύτερη μέρα σήμερα, σιωπά, είναι άφαντος, τη στιγμή που η Αγία Βαρβάρα διασύρεται πανελληνίως σε διάφορα sites και blogs, ενώ όταν πρόκειται για την προσωπική του προβολή  γυρίζει όλα τα κανάλια…!

Αλεξάνδρα Φέγγη

Δημ. Σύμβουλος

Επικεφαλής Δημ. Παράταξης «Πράξη Ευθύνης»”