Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Πριν τα θέματα της συνεδρίασης έγιναν εκλογές για την πλήρωση των θέσεων του Αντιπροέδρου και του Γραμματέως του σώματος.

Εκλέχτηκαν μετά από μυστική ψηφοφορία Αντιπρόεδρος ο κ. Λεουτσάκος Λάμπρος και στη θέση της Γραμματέως η κ. Αλεξάνδρα Φέγγη.

Επίσης εκλέχτηκαν για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σαν τακτικά μέλη οι κ.κ. Λεουτσάκος και Φέγγη και αναπληρωματικά οι κ.κ. Καραπάνος και Σιαραμπή.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπέβαλαν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: ρώτησε εάν τα άτομα που παρακολουθούν τα μαθήματα των Παραδοσιακών χορών πληρώνουν στο Δήμο.

Τι γίνεται με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Ενώ αναφερόμενος στην πρωτοβουλία συμπολίτη μας την Κυριακή 3 Ιουνίου να καθαριστεί το βουνό, δήλωσε πως είναι εργασία που έπρεπε να έχει γίνει από το Δήμο.

Επίσης ρώτησε πόσο αναγκαία είναι η πρόσληψη Συμβούλου Πολιτισμού από τον κ. Δήμαρχο αφού υπάρχουν τόσα άτομα που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.

Τέλος αναφέρθηκε και στο κυκλοφοριακό χάος που συμβαίνει στην οδό Αγίας Μαρίνας.

Ο κ. ΓΙΑΓΚΑΣ διάβασε κοινή ερώτηση του ίδιου και των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Σιαραμπή και Ανίσσα που αφορούσε το θεμα του Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” (την δημοσιεύουμε σε άλλο χώρο).

Επίσης έκανε γνωστό στο Σώμα πως μεγάλη περιοχή στην οποία περιλαμβάνετε και ο χώρος της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, είναι χαρακτηρισμένος στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο σαν ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια να αναπτυχθεί όπως έχει ανακοινωθεί από το Δήμο κατά καιρούς, αφού οι δεσμεύσεις είναι πολύ συγκεκριμένες (την τοποθέτησή του τη δημοσιεύουμε σε άλλο σημείο).

Επίσης στη διάρκεια των θεμάτων ρώτησε να πληροφορηθεί με ποιόν τρόπο θα δοθούν οι θέσεις πάρκινγκ στον πεζόδρομο της Κρήνης και εάν ισχύει η δέσμευση του Δημάρχου για παραχώρηση δωρεάν θέσεων πάρκιγκ στο Στθμό του ΜΕΤΡΟ Αγία Μαρίνα, όπως έχει γράψει η εφημερίδα μας, πρόσφατα.

Η κ. ΣΙΑΡΑΜΠΗ επίσης ρώτησε να πληροφορηθεί, πως ενώ δεν έχει προκηρυχθεί ή  γίνει πρόσληψη ατόμου για τη θέση Συμβούλου Πολιτισμού, εμφανίζεται άτομο με αυτήν την ιδιότητα.

Επίσης κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε τις θέσεις πάρκινγκ για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής πλησίον της οδού Κρήνης, δήλωσε πως οι κάτοικοι της πολυκατοικίας που υπάρχει εκεί, έχουν θέσεις στο ακίνητο και οι θέσεις που υπάρχουν στον πεζόδρομο πρέπει να δοθούν στους πέριξ μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται να βρουν θέσεις για τα οχήματά τους.

Η κ. ΦΕΓΓΗ ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί ο Δήμος δεν απαντά στα ερωτήματα που έχει θέσει από τον Ιανουάριο και αφορούν το Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ:

Ο Αντιδήμαρχος κ. ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ για το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ απευθυνόμενος στους ερωτώντες Δημ. Συμβούλους είπε: “Δεν ξέρω γιατί ρωτάτε συνεχώς για το “ΠΑΝΘΕΟΝ”. Ο κ. Δήμαρχος σας έχει πει ότι μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία, θα σας ενημερώσει.

Για το θέμα που προέβαλε ο κ. Γιάγκας και αφορά τον χαρακτηρισμό σαν ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ολόκληρης της περιοχής γύρω από την π. ΒΙΟΧΡΩΜ δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αλλαγής του πολεοδομικού σχεδίου.

Όσον αφορά το πρόβλημα με την κυκλοφορία στην οδό Αγίας Μαρίνας ενημέρωσε το Σώμα πως μπήκαν κάγκελα, καθαρίστηκαν τα πεζοδρόμια και πως είναι θέμα της Τροχαίας να επιβάλλει τη τάξη.

Επίσης ενημέρωσε πως έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τη μονοδρόμηση του δρόμου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. ΝΤΑΒΙΟΣ απαντώντας στο σχετικό ερώτημα πληροφόρησε το Σώμα πως όσοι συμμετέχουν στη Σχολή Παραδοσιακών χορών του Δήμου πληρώνουν άπαξ 20 ευρώ το χρόνο, συνδρομή.

Σχετικά με την καθαριότητα δήλωσε πως τα σκουπίδια μαζεύονται δύο φορές την ημέρα, Σάββατα και Κυριακές.

Σε ερώτημα σχετικά με το πόσα παιδιά φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς που είχε ρωτήσει νωρίτερα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο πως 165 παιδιά καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, 112 από το Δήμο, 110 από τη ΔΗΚΕΑΒ ενώ μόλις 20 παιδιά πληρώνουν τροφεία στο Δήμο, από αυτά τα 387 βρέφη, νήπια και παιδιά.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας δήλωσε πως με την παραλαβή των νέων κάδων απορριμμάτων θα δοθεί μια ανάσα στο θέμα της καθαριότητας.

Ανακοίνωσε επίσης πως τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η αποψίλωση ξερών χόρτων και θα γίνει καθαριότητα σε όλους τους χώρους του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ ενημέρωσε το σώμα πως όταν ολοκληρωθούν οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και αποχαρακτηριστεί ο χώρος του Αναψυκτηρίου”ΠΑΝΘΕΟΝ” από δασικός τότε ο Δήμος θα διεκδικήσει να ακυρωθεί το πρόστιμο που έχει φάει και να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν πληρωθεί για την εξώφλησή του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ μιλώντας τελευταίος ζήτησε την κατανόηση του Σώματος για την καθυστέρηση που υπάρχει όσον αφορά της απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία από Πολεοδομία, ΔΟΥ, τεχνική υπηρεσία και άλλες προκειμένου να δοθούν όλες οι απαντήσεις.

Όσον αφορά το θέμα της κατασκευής του “ΠΑΝΘΕΟΝ” δήλωσε πως όλοι γνωρίζαμε πως κατασκευάστηκε. Και το κλειστό γυμναστήριο στην οδό Σιπύλου που έγινε με χρήματα της Γ.Γ.Α. αυθαίρετο είναι. ‘Αλλες οι καταστάσεις τότε, άλλες σήμερα.

Προσπαθούμε να απαλλάξουμε το “ΠΑΝΘΕΟΝ” από το βάρος ότι είναι σε δασική έκταση. Μερικά θέματα πρέπει να λύσει η Πολιτεία και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό.

Όσον αφορά το θέμα της Συμβούλου Πολιτισμού δήλωσε πως είναι δικαίωμα του Δημάρχου να επιλέγει τους συνεργάτες του.

Σχετικά με το θέμα που έθεσε ο κ. Γιάγκας και αφορούσε το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ που είναι χαρακτηρισμένη μεγάλη έκταση δήλωσε πως δεν αλλάζει η φιλοσοφία του Δήμου σχετικά με την αξιοποίηση και ανάπτυξη του χώρου της π. ΒΙΟΧΡΩΜ. Μέχρι στιγμής ο Δήμος δεν έχει καταφέρει να βρει πηγή χρηματοδότησης των σχεδίων του, αλλά προσπαθούμε με διάφορες επαφές που κάνουμε.

Για το παραπάνω θέμα η μηχανικός του Δήμου κ. Σέργη ενημέρωσε το Σώμα  πως έχουν γίνει συναντήσεις, συζητήσεις, προσπάθειες για τη χρήση γης της π. ΒΙΟΧΡΩΜ. Είναι σε εξέλιξη το όλο θέμα. Στόχος μας και πλάνο μας είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων Ψυχαγωγίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού. Τώρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στα σχέδια μας. Πρέπει να αλλάξει το καθεστώς χρήσης του Πολεοδομικού.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφερόμενος στο θέμα των θέσεων πάρκινγκ στον πεζόδρομο της οδού Κρήνης, δήλωσε πως θα δοθούν θέσεις σε όσους μόνιμους κατοίκους έχουν ανάγκη και το ζητήσουν και όσοι δεν θα πάρουν θέση θα έχουν δωρεάν πάρκινγκ στο σταθμό της Αγίας  Μαρίνας.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσουμε, κατέληξε.