Νέα Δημοπρασία για την ενοικίαση χώρων στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ

Νέα δημοπρασία για την ενοικίαση δύο κτιρίων στα οποία σήμερα στεγάζεται αποθήκη χάρτου, στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, ανακοίνωσε ο Δήμος μας, με έκπτωση 15% επί της αρχικής τιμής εκκίνησης, σε σχέση με τον προηγούμενο διαγωνισμό ο οποίος απαίβει άκαρπος, αφού δεν ενδιαφέρθηκε κανένας επαγγελματίας να τους μισθώσει.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την  Περίληψη της Δημοπρασίας, που μας στάλθηκε από το Δήμο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Αγία Βαρβάρα 21/05/2018
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Αρ. Πρωτ. 5995
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 3 – ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΟΤΙ:

1) Θα διεξαχθεί φανερός προφορικός πλειοδοτικός διαγωνισμός, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 332/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και της υπ’ αρ. 123/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την εκμίσθωση δύο (2) δημοτικών ακινήτων που βρίσκονται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 3.

2) Η δημοπρασία έχει αντικείμενο την εκμίσθωση δύο (2) ακινήτων α) Υφιστάμενος στεγασμένος ισόγειος χώρος εμβαδού 3.432,00 μ2 – κτήριο 2 και β) Υφιστάμενος στεγασμένος ισόγειος χώρος εμβαδού 1.334,96 μ2 – κτήριο 20, όπως απεικονίζονται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα της υπηρεσίας.

3) Η διάρκεια της μίσθωσης θα ισχύει για τέσσερα (4) έτη. Ο πλειοδότης/μισθωτής μπορεί να καταθέσει προσφορά για καθένα ξεχωριστά ή και για τα δύο κτήρια μαζί. Η κατακύρωση της μίσθωσης θα γίνει στον πλειοδότη που θα προσφέρει την υψηλότερη προσφορά/μίσθωμα, σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης.

4) Η προκείμενη σύμβαση ρυθμίζεται αποκλειστικά από τους όρους της διακήρυξης, τις διατάξεις του ν. 3852/10, του Π.Δ. 270/81 και συμπληρωματικά από τις διατάξεις του Α. Κ. και σε καμία περίπτωση από τη νομοθεσία που διέπει τις εμπορικές μισθώσεις.

5) Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα – Αριστομένους 8, Αγία Βαρβάρα – ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής την 11/06/2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12 το μεσημέρι. Η δημοπρασία θα είναι φανερή και πλειοδοτική με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για καθένα (1) τετραγωνικό μέτρο των προς εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων το ποσό των 2,1505 ευρώ ανά μ2 σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης.

6) Κανείς δεν θα γίνει δεκτός στην δημοπρασία α) αν δεν προσκομίσει στην αρμόδια Επιτροπή ως εγγύηση συμμετοχής εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που θα ισχύει μέχρι την επιστροφή της, ποσού 12.301,62 ευρώ, δηλαδή, ποσοστό 10% επί του ελαχίστου ορίου πρώτης προσφοράς ενός έτους β) αν δεν έχει καταθέσει εμπρόθεσμα τα προβλεπόμενα από τη διακήρυξη δικαιολογητικά γ) αν δεν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με βάση την οποία να αποδέχεται όλους τους όρους της διακήρυξης δ) αν έχει οφειλή προς το Δήμο ή δεν έχει κάνει ρύθμισή της ή δεν την εξυπηρετεί.

7) Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας περίληψης – διακήρυξης βαρύνουν τον πλειοδότη, που θα αναδειχθεί από τον διαγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες να λάβουν γνώση των όρων της διακήρυξης της δημοπρασίας και σχετικό αντίγραφο αυτής από τις υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (πληροφορίες στο Τμήμα Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας στα τηλέφωνα 213/2019335, 336, 337, 338).

Η παρούσα θα δημοσιευθεί σε μία (1) ημερήσια πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα καθώς και σε μία (1) τοπικής εμβέλειας, δέκα (10) πλήρεις ημέρες πριν τη διενέργεια της δημοπρασίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΑΠΛΑΝΗΣ