Έχασε την πρώτη “μάχη” η ΟΜΑΔΑ, για την αποδέσμευση του ακινήτου που στεγάζεται η “Σχολή Ράδου”

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, η ένσταση που είχε υποβάλλει η ΟΜΑΔΑ (Βασιλάκος, Φέγγη, Σωτηρόπουλος) κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, με την οποία αποδεσμεύτηκε το ακίνητο και ο προαύλιος χώρος που στεγάζεται η ΣΧΟΛΗ ΡΑΔΟΥ.

Υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν δεσμευμένο επί 25ετία από το Δήμο, χωρίς όμως να υπάρχει ενδιαφέρον για την απαλλοτρίωσή του.

Μετά από αίτηση που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, το Δημοτικό Συμβούλιο το αποδέσμευσε, προκαλώντας την αντίδραση των τριών Δημοτικών Συμβούλων (Βασιλάκος, Φέγγη, Σωτηρόπουλος), οι οποίοι κατέθεσαν ένσταση στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, η οποία απορρίφθηκε όπως γράφουμε παραπάνω.

Μπορεί στο σκέλος αυτό να έχασαν την πρώτη φάση των αντιδράσεων και ενστάσεών τους, αλλά το θέμα δεν έχει τελειώσει, αφού είναι σε εξέλιξη η προσφυγή τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο επίσης προσέφυγαν για το ίδιο ζήτημα.

Εχθές συγκεκριμένα Δευτέρα 28 Μαΐου, η ΟΜΑΔΑ, καλέστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας για να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία για όσα υποστηρίζει στην προσφυγή της, περί μη κανονικότητας της αποδέσμευσης, ενώ στο Α.Τ. έχει καλεστεί για τον ίδιο λόγο και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Ζηματούρας να δώσει διευκρινιστικές εξηγήσεις.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…