Μεγάλη ανταπόκριση η πρωτοβουλία συμπολίτη μας, για καθαρισμό του βουνού

Μεγάλη ανταπόκριση έχει, τουλάχιστον όσον αφορά τις αντιδράσεις, τα like και τις κοινοποιήσεις το κάλεσμα του συμπολίτη μας κ. Γιώργου Μαυροκουκουλάκη, μέσα από την εφημερίδα μας, για καθαρισμό του βουνού από συμπολίτες μας.

Εκτός Δημοτικών Συμβούλων, Συλλόγων Γονέων και συμπολίτες αποδέχονται και συμφωνούν με την πρωτοβουλία του και συνεχώς αυξάνονται.

Εκατοντάδες έχουν διαβάσει το κάλεσμα του και τα σχόλια είναι θετικά.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Μαυροκουκουλάκης, μας καλεί όλους μας να πάμε την Κυριακή 3 Ιουνίου, το πρωί από τις 9 έως τις 13:00΄στο βουνό γύρω από τα Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ” με μία σακούλα προκειμένου να το καθαρίσουμε από τα δεκάδες πλαστικά σκουπίδια που υπάρχουν πεταμένα εκεί.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Μαυροκουκουλάκη και τον ρωτήσαμε εάν είναι προσωπική δική του πρωτοβουλία ή εάν έχει έρθει σε συνεννόηση με κάποιους φορείς ή ομάδες ατόμων για την  προσπάθεια αυτή.

Μας δήλωσε πως είναι αποκλειστικά δική του σκέψη και δεν έχει σκοπό να έρθει σε επικοινωνία με φορείς ή άλλους παράγοντες.

“Ανέβηκα στο βουνό το απόγευμα να κάνω μία βόλτα και είδα αυτό το χάλι που υπάρχει εκεί. Το πιο ωραίο σημείο της πόλης μας μέσα στο σκουπίδι. Καλώ τους συμπολίτες μας να έρθουν την Κυριακή και να βοηθήσουν” κατέληξε.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το κάλεσμά του και φωτογραφίες που μας έστειλε:

“Την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 9:00 – 13:00 ας φέρουμε ο καθένας μας ΜΙΑ σακούλα σκουπιδιών και ας μαζέψουμε εθελοντικά κάποια από τα πλαστικά που υπάρχουν για να βοηθήσουμε να αναπνεύσει ο πανέμορφος χώρος γύρω από το Πάνθεον!

Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι!!!

Μικροί, μεγάλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, Ενώσεις Γονέων, Σύλλογοι & Επαγγελματίες της πόλης, Τοπικός Τύπος/Ηλεκτρονικά μέσα, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου (όλων των παρατάξεων) ας μεταδώσουν αυτή την ενέργεια αλλά κυρίως να την στηρίξουν με την προσωπική τους εργασία.

10-15 λεπτά αρκούν για να μαζέψουμε ο καθένας μας 1 σακούλα και να δώσουμε ανάσα σε αυτή την όαση της Αγ. Βαρβάρας!

Γιώργος Μαυροκουκουλάκης”

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία του συμπολίτη μας, ανεξαρτήτως πόσοι τελικά θα ανταποκριθούν και θα βρεθούν την Κυριακή στο Βουνό, αξίζει συγχαρητήρια.

Αποδεικνύει πως υπάρχουν ανάμεσά μας πολίτες, που μακρυά από κομματικές κατευθύνσεις και πολιτικά παιγνίδια θέλουν να προσφέρουν.

Το παράδειγμά του  είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο.

Γίνεται πράξη αυτό που κάθε αρμόδιος επαναλαμβάνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Το παράδειγμά του όμως από την άλλη πρέπει να προβληματίσει την Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα, αφού η καθαριότητα του βουνού, δεν προέκυψε ξαφνικά αλλά είναι ένα χρόνιο πρόβλημα.