Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει η Ένωση Γονέων στην εξαγγελία Λεωτσάκου για ΚΕΠ Επιχειρηματικότητας

Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας, στην εξαγγελία του Αντιδημάρχου της πόλης μας κ. Αντρέα Λεωτσάκου για την ίδρυση ΚΕΠ Επιχειρηματικότητας στο Δήμο μας.

Η καυστική ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

“Σχετικά με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής για ίδρυση ΚΕΠ επιχειρηματικότητας στην Αγία Βαρβάρα και σχετικές δράσεις στα σχολεία.

Διαφωνούμε πλήρως με τις εξαγγελίες για την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας ως έννοιας και βιωματικής άσκησης στο σχολείο, το χώρο δηλαδή που διαπαιδαγωγούνται οι νέοι άνθρωποι. Θεωρούμε ότι στόχος των δράσεων αυτών, που εισάγουν στο σχολείο τις αξίες της αγοράς, είναι οι συνειδήσεις των νέων, έτσι ώστε να καλλιεργήσουν τη λογική ότι ταυτίζονται τα συμφέροντα του εργοδότη με αυτά του εργαζόμενου, δημιουργώντας ταυτόχρονα την ψευδαίσθηση στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών ότι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των προνομιούχων.

Τα παιδιά μας αντί να φτιάξουν επιχειρήσεις και να μάθουν π.χ. “τις δυσκολίες και τις ανταμοιβές του επιχειρείν”, θα ήταν προτιμότερο να μπορούν να παρακολουθήσουν ένα επιστημονικό πείραμα σε ένα πλήρως εξοπλισμένο σχολείο, που θα τα βοηθήσει να καταλάβουν τους νόμους της φύσης. Θα ήταν προτιμότερο να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό σε σύγχρονους καλο-συντηρημένους χώρους άθλησης (γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κολυμβητήρια, γυμναστήρια). Θα ήταν προτιμότερο να διδαχθούν την τέχνη σε πλήρως εξοπλισμένα αμφιθέατρα, αίθουσες μουσικής, σύγχρονα εργαστήρια ζωγραφικής – γλυπτικής. Θα ήταν προτιμότερο να διδάσκονται την ιστορία με ταξίδια που θα χρηματοδοτεί το κράτος σε μνημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εμείς διεκδικούμε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα έχει όλα αυτά που συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, που βάζουν τις βάσεις για ανθρώπους δημιουργικούς, με κριτική σκέψη, μορφωμένους, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν στη ζωή.

Μέσω της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού προάγεται ο ατομικός δρόμος κόντρα στους συλλογικούς αγώνες που πρέπει να διαμορφωθούν από μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς, από κάθε εργαζόμενο ή άνεργο για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

το δ.σ. της Ένωσης Συλλόγων

Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας”