Άντεξε η πόλη την νεροποντή – Πλημμύρισαν τα αποδυτήρια του γηπέδου στα Ριμινίτικα

Με μοναδικό μεγάλο θύμα τα αποδυτήρια του γηπέδου στα Ριμινίτικα, η πόλη μας “άντεξε” στην απογευματινή νεροποντή που είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτά της ώρας, την Πέμπτη 24 Μαΐου.

Οι επικίνδυνες γειτονιές, στην κάτω Αγία Βαρβάρα δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα αφού τα καθαρισμένα φρεάτια ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους.

Επίσης η μείωση σε αριθμό των φρεατίων που παλαιότερα κάλυπταν οι κάτοικοι προκειμένου να απαλλαγούν από τις δυσοσμίες, έπαιξε και αυτό το ρόλο του.

Στο τέρμα της οδού Σίφνου τα νερά προς στιγμή καβάλησαν το πεζοδρόμιο και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς ημιυπόγεια κατοικία που στο παρελθόν έχει πνιγεί τουλάχιστον τρεις φορές, από ανάλογες μπόρες, αλλά η παύση της νεροποντής την “έσωσε”.

Μαρίνου Αντύπα, Μακαρίου, Αποστόλου Παύλου, Ραιδεστού, Σίφνου, Βενιζέλου, Π.Π. Γερμανού, Κύπρου, Δεληγιάννη και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες δεν προκλήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ίσως να υπήρξαν κατά τόπους κάποια προβλήματα, αλλά δεν έχουμε ενημερωθεί έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στα Ριμινίτικα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του, μαζεύοντας λίγα μόνο νερά κοντά στη σέντρα του αγωνιστικού χώρου, σε αντίθεση με τα γραφεία και τα αποδυτήρια της ΑΠΕ που πνίγηκαν στην κυριολεξία.

Τα νερά έτρεχαν από το ταβάνι μέσω των φωτιστικών σωμάτων και ηλεκτρικών σωληνώσεων και το δάπεδο πλημμύρισε.

Αποσυνδέθηκαν ηλεκτρικές συσκευές και ψυγεία και με σκούπες, σφουγγαρίστρες και άλλα είδη καθαριότητας, ξεκίνησε εκστρατεία και μάχη κατά των νερών που έτρεχαν από το ταβάνι και απλώνονταν σε ολόκληρο το χώρο.

Δεν έχουμε εικόνα από τα δύο κλειστά γυμναστήρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν το κλειστό στην οδό Σιπύλου άντεξε σε προηγούμενη καταιγίδα και υπάρχει η ελπίδα πως ούτε και σήμερα θα είχε θέμα.

Το κλειστό στην οδό Ραιδεστού είναι ευάλωτο στο πολύ νερό σε κάποια σημεία του, αλλά δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση.

Σε γενικές γραμμές η πόλη μας άντεξε και ελπίζουμε εάν υπάρξει και άλλο κύμα κακοκαιρίας να ανταποκριθεί το ίδιο καλά.

Η νεροποντή είχε βεβαίως και τα καλά της, αφού ξεπλύθηκαν οι δρόμοι, καθάρισε η ατμόσφαιρα, πλύθηκαν τα αμάξια που τα περισσότερα ήταν μέσα στη λάσπη από τις προηγούμενες ασθενείς, αλλά γεμάτες άμμο από την Αφρική βροχές και μούσκεψαν οι ακάλυπτοι χώροι με τα ξερά χόρτα, όπως η πλευρά του Α΄ Δημοτικού Σχολείου που είναι πυριδαταποθήκη, στη Στέφανου Σαράφη.