Μιχάλης Γιάγκας: “Γέφυρα Στέφανου Σαράφη – Αγωγός όμβριων υδάτων. Βίοι παράλληλοι”

Λάβαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάγκα, το παρακάτω άρθρο του, που αφορά την κλειστή επί 4 χρόνια, γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, συνοδευόμενο και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε:

24/5/2018

Γέφυρα Στέφανου Σαράφη – Αγωγός όμβριων υδάτων.

Βίοι παράλληλοι.

Η επιλογή της Δημοτικής αρχής να συνδέσει το έργο του αγωγού συλλογής των νερών της βροχής με την αποκατάσταση του «προβλήματος» της γέφυρας, οδήγησε στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, όλοι μας, στο κέντρο της πόλης επί τέσσερα σχεδόν χρόνια.

850 περίπου μέρες μετά την πρώτη πανηγυρική ανακοίνωση Καπλάνη (8/1/16) για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της Γέφυρας και 500 περίπου μέρες μετά την ανακοίνωση (20/1/17) για την κατασκευή του αγωγού όμβριων υδάτων, ο οποίος θα ολοκληρώνονταν σε 100 μέρες, ακόμη το έργο παραμένει ημιτελές. Οι εργασίες σταμάτησαν πάλι, αλλά το εργοτάξιο έχει εγκατασταθεί και παραμένει πάνω στη γέφυρα. Κατασκευή σε δόσεις.

1.300 περίπου μέρες από τη διακοπή της κυκλοφορίας στη Γέφυρα Στ. Σαράφη και φως για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της κυκλοφορίας δε φαίνεται. Κοντεύουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια και η μελέτη στατικής επάρκειας δεν έχει γίνει ακόμη.

Η Γέφυρα έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης των υλικών για το έργο του αγωγού. Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών συνεχίζεται. Οι μαθητές πηγαινοέρχονται στο 2ο Δημοτικό σχολείο πρωί – μεσημέρι με αυξημένα μέτρα προφύλαξης και αυξημένους κινδύνους. Οι χρήστες των συγκοινωνιών αγανακτούν για να φτάσουν στο προορισμό τους. Οι εναλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν φέρει την απορύθμιση στην πόλη.

Καθημερινά δοκιμάζονται τα νεύρα των πολιτών. Η δημοτική αρχή παρακολουθεί με απάθεια. Όσα έλθουν κι όσα πάνε.

Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»