Στην καρδιά της Αρκαδίας, στην Τρίπολη, βρέθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ»


Στην καρδιά της Αρκαδίας, στην Τρίπολη, βρέθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», για να συμμετάσχει στις Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 20 Μαϊου 2018, για ν’αποτίσει φόρο τιμής σε όλους αυτούς που έμειναν στα Άγια Χώματα του Πόντου, θύματα της θηριωδίας του τουρκικού κράτους κατά τα έτη 1916-1923, ύστερα από πρόσκληση του κ. Στυλίδη Παναγιώτη, Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Αρκαδίας.

Τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και οι Ζιπκαλίδες και Ζουπουνοφόρες κρατώντας σημαίες και λάβαρα οδήγησαν τους επισήμους, τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Β.Γιαννακούρα, τον Δήμαρχο Τρίπολης κ.Δ.Παυλή, τον Δήμαρχο Αγ.Βαρβάρας κ.Γ.Καπλάνη, Στρατηγούς, Ταξίαρχους και όλους τους καλεσμένους σε μια πορεία γύρω από την πλατεία Άρεως και το μνημείο του Θ.Κολοκοτρώνη, στο οποίο φυλάσσονται και τα οστά του.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου, μέσα από την παραστατική Αφήγησή της και μαζί με το χορευτικό, ταξίδεψαν τον κόσμο στον μαρτυρικό Πόντο με τους δικούς τους ρυθμούς, με Δρώμενα, Απαγγελίες, Χορό, Τραγούδια Μνήμης….

Κλείνοντας την Εκδήλωση…. Τα παλικάρια του ΦΑΡΟΥ χόρεψαν και πάλι το Χορό Σέρρα ακριβώς μπροστά στο μνημείο του Θ.Κολοκοτρώνη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Όπως έγραψαν και τα site της Αρκαδίας «πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη και παρακολούθησε ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ συγκινητικό θέαμα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας»

Μουσικά συνόδευσαν: Σταύρος Σαββίδης (τραγούδι), Γιώργος Κυριακίδης (λύρα), Νικηφόρος Ιωαννίδης (νταούλι).

Ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Δήμο Τρίπολης και στο Σύλλογο Ποντίων Αρκαδίας για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία.

Παρατέθηκε γεύμα … με τους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού να αντηχεί σε όλη την Τρίπολη