» Οι νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών θα ανακοινωθούν έως τις 14 Ιουνίου

Οι νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών θα ανακοινωθούν έως τις 14 Ιουνίου

Πολύ κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για το εγχείρημα της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε βασικό θέμα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού και η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει και το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών.

Από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε το ζήτημα των αντικειμενικών ενώ και αρμόδιες πηγές τηρούν σιγή ασυρμάτου.

Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από δεδομένα όπως ότι σε κάθε περίπτωση οι νέες τιμές ζώνης θα τεθούν σε ισχύ το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου καθώς και ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ πρόκειται να υπολογιστεί με τις νέες τιμές ζώνης.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν ενδείξεις ότι μέχρι τις 14 Ιουνίου θα ξεκαθαριστούν μια σειρά από ζητήματα που θα καθορίσουν το όλο σχήμα της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες.

πηγή: Capital.gr – Του Σπύρου Δημητρέλη

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!