Σύντομα ξεκινά η κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού ομβρίων στην οδό Κύπρου

Ένα τεράστιας βαρύτητας και σημασίας έργο πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει στην πόλη μας και να ανακουφίσει εκατοντάδες συμπολίτες μας, κυρίως της οδού Κύπρου.

Πρόκειται για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού ομβρίων από την Αγγέλου Σικελιανού (τέρμα βουνό) έως την Ελευθερίου Βενιζέλου, στον παραπάνω δρόμο.

Ο παλαιός αγωγός σε αρκετά σημεία έχει πάθει καθίζηση με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματικός όσο θα έπρεπε, ενώ από τα φρεάτια της οδού Κύπρου αναδύονται δυσάρεστες οσμές, εδώ και χρόνια.

Οι κάτοικοι δεν υποφέρουν πλέον τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση και έφτασαν στο σημείο να βάλλουν μέχρι και πωλητήρια στα σπίτια τους.

Το έργο υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο, αφού απομένει να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο και προβλέπεται να χρειαστεί εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσή του.

Κάτοικοι της περιοχής υποψιάζονται πως οι δυσοσμίες μπορεί να οφείλονται σε παράνομες συνδέσεις ακινήτων, των αγωγών ακαθάρτων τους, με το δίκτυο ομβρίων.

Με την έναρξη των εργασιών και κατά την πορεία αυτών, θα αποκαλυφθούν τυχόν παράνομες συνδέσεις και ο Δήμος οφείλει να χρεώσει τους ασυνείδητους αυτούς συμπολίτες μας με ανάλογα αναδρομικά τέλη και πρόστιμα.

Ελπίζουμε πως ο Δήμος θα είναι αυστηρός μαζί τους, για να είναι δίκαιος με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, οι οποίοι πλήρωσαν για τις συνδέσεις τους, πληρώνουν τα τέλη τους και προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία.