“Το ταξίδι στο χρονοχώρο”, Τέσσερις διαφορετικές – ξεχωριστές παραστάσεις από τη Σχολή Χορού του Δήμου μας

 

Η Δημοτική Σχολή Χορού λειτουργεί τμήματα ρυθμικής, μπαλέτου, σύγχρονου χορού, Flamenco, Hip – Hop και κοινωνικών χορών που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα όλων των ηλικιών.

Ρυθμική: Η ρυθμική διδάσκεται σε παιδιά ηλικίας έως 7 ετών. Μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια, οι μαθητές μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους και προετοιμάζονται για τον κλασικό χορό.

Μπαλέτο: Το μπαλέτο και ο σύγχρονος χορός απευθύνονται στις ηλικίες από 7 ετών και πάνω. Στο μπαλέτο διδάσκεται το ρωσικό σύστημα Vaganova. Οι μαθητές γνωρίζουν τη σωστή τεχνική και αποκτούν την ευλυγισία, ισορροπία και εκφραστικότητα που χαρακτηρίζει τον κλασικό χορό.

Σύγχρονος χορός: Στο σύγχρονο χορό διδάσκεται το διεθνές σύστημα H. Limon. Από 7 ετών.

Hip – Hop: Έφηβοι και νεαροί αγαπούν το Hip – Hop και συμμετέχουν στα τμήματα που διδάσκεται

Κοινωνικοί Χοροί: Οι κοινωνικοί χοροί απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Δεν απαιτούν ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και ειδικές σπουδές. Γυμνάζουν αβίαστα το σώμα, βελτιώνουν το παράστημα και την ευλυγισία, αναζωογονούν και διασκεδάζουν. Οι κοινωνικοί χοροί είναι Latin (Mambo, Cha-Cha, Rumba και Samba), Ευρωπαϊκοί (Fox Trot, Tango και Waltz) και Ελληνικοί (Χασάπικος, Συρτάκι και Ζεϊμπέκικος).

«Latin Μαμάδες»: Στο πλαίσιο των κοινωνικών χορών λειτουργεί το Τμήμα «Latin Μαμάδες» που δίνει την ευκαιρία σε γονείς που τα παιδιά τους παρακολουθούν κάποιο τμήμα χορού, να συμμετέχουν την ίδια ώρα σε μια δική τους δραστηριότητα

Flamenco: Το μεγαλύτερο ποσοστό των θαυμαστών της μουσικής είχαν μια επαφή με την υπερήφανη, γεμάτη ψυχή παραδοσιακή μουσική και χορό που δημιουργήθηκε Το Flamenco είναι ένα είδος τέχνης που ξεκίνησε από τους Τσιγγάνους στην περιοχή της Ανδαλουσίας στην Ισπανία στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ξεκίνησε από τους δρόμους όπου οι Τσιγγάνοι συγκεντρώνονταν για οικογενειακούς, θρησκευτικούς κι άλλους λόγους, αποτελώντας ένα τρόπο ζωής γι’ αυτούς.

Διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού είναι η Ηρώ Καραγιώργη

Στη Σχολή διδάσκουν η Διευθύντρια και τέσσερις δασκάλες χορού.

Πληροφορίες/εγγραφές: ΔHKEAΒ: Σίφνου & Αγ. Γεωργίου, τηλ.: 210 5697223-4
Οι εγγραφές ξεκινούν τον Σεπτέμβριο