» Σκουρλέτης: Επίθεση σε ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ μία ημέρα πριν τη συνάντηση τους

Σκουρλέτης: Επίθεση σε ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ μία ημέρα πριν τη συνάντηση τους

Nέα επίθεση σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ εξαπέλυσε σε δηλώσεις του από την Πρέβεζα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για «ισοπεδωτική προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, να δημιουργηθεί μία κατάσταση πόλωσης, η οποία δεν βοηθάει κανέναν και είναι τελικά εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Αύριο θα έχω την δυνατότητα να συναντηθώ με τις δύο αντιπροσωπείες. Ελπίζω να μου καταθέσουν δύο συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες να είναι αξιοποιήσιμες και να μην σταθούμε πια σε μία κατάσταση ενός πλήρους αρνητισμού απέναντι σε μια αδιαμφισβήτητα θετική πρωτοβουλία, όπως αυτή, του νομοσχέδιου ‘Κλεισθένης 1’», πρόσθεσε ο υΠΕΣ.

Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης παραδέχθηκε ότι και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει με αιρετούς «υπάρχουν αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι πραγματικά συμμερίζονται τη λογική των συνεργασιών και των συναινέσεων, μια λογική, που θέλει να εισάγει η καθιέρωση της απλής αναλογικής, γιατί αυτό τελικά είναι το ζητούμενο και υπάρχουν και άλλοι αυτοδιοικητικοί που είναι κάθετα αντίθετοι».

Αναφορικά με την πρόσκληση στα Κοινοβουλευτικά κόμματα για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας, ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την Πέμπτη έχει προσδιοριστεί συνάντηση, θεωρούμε ότι είναι κάτι ώριμο, είναι κάτι θετικό και δεν αντιλαμβάνομαι ιδιαίτερα τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την υιοθέτηση, τη στήριξη αυτού του μέτρου, βρίσκοντας άλλου είδους δικαιολογίες. Είναι διαφορετικό θέμα η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, που έχει πάρα πολλές παραμέτρους -κι εμείς θέλουμε να το συζητήσουμε- και διαφορετικό κάτι το οποίο οι ίδιοι έλεγαν παλιότερα ότι το υποστηρίζουν, δηλαδή την κατάτμηση της Β’ Αθήνας. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτά τα δύο να συσχετίζονται. Αυτή είναι η προσέγγισή μας και νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

πηγή:Aftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!