Η Αμαλία Φερεντίνου μας δανείζει την αύρα της

Είμαι από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους, αφού γνώρισα την ΑΜΑΛΙΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ, από μικρό παιδί, αφού ήμασταν συμμαθητές στο Β΄Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

Είναι θαυμάσιος άνθρωπος και καλός καλλιτέχνης.

Στερούμαστε την παρουσία της, αφού πλέον έχει επιλέξει και κατοικεί στις Κυκλάδες.

Ευτυχώς που συχνά συμμετέχει σε εκθέσεις και ανεβαίνει στην Αθήνα και μας δανείζει την Αύρα της.

Θα είναι ξανά κοντά μας σε λίγες ημέρες.

Πάρις Βαμβακόπουλος

………………………………..

Παρακάτω δημοσιεύουμε πρόσκληση από εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχει:

Σας προσκαλούμε στην ετήσια έκθεση PLATFORMS PROJECT, στην Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, Πειραιώς 256 από 17 έως 20 Μαΐου 2018.

Το έργο μου είναι μια γήινη σφαίρα-βιβλίο της φωτεινής ιστορίας της γης. Μέσα υπάρχουν τα ονόματα φωτεινών ανθρώπων αυτής της ιστορίας μαζί με χιλιάδες μικρά φωτεινά σημεία που κάποιο από αυτά μπορεί να είναι ο καθένας μας. (Το σκεπτικό μου στο κείμενο που το συνοδεύει).

Τίτλος έργου:

“ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ, ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”
Διάμετρος:40 εκ.,Υλικά: ακρυλικά,μαρκαδόροι,σπρέϋ σε χαρτόνι.

ΤΟ κείμενο:

ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΗΓΗΘΩ;;

ΕΚΔΟΧΗ 1η
Τι βαρύτητα έχει η προσωπική μας ιστορία μέσα στην γήΪνη ιστορία; Η γήινη ιστορία μέσα σ΄αυτήν του σύμπαντος; Τί βαρύτητα έχει ένας κόκκος άμμου; Μήπως ισχύει αυτό που είπε ο Πεσόα; “Δεν αφαιρούμε,δεν προσθέτουμε τίποτα. Ο ήλιος έρχεται και φεύγει στην ώρα του”

ΕΚΔΟΧΗ 2η
Κάθε άνθρωπος είναι ένα μικρό κύτταρο στο γήινο σώμα. Από τέτοια κύτταρα αποτελείται κάθε σύνολο και κάθε κύτταρο έχει μια βαρύτητα,έστω και μικρή. Μήπως είναι ευθύνη του καθένα μας να γράψει μια μικρή φωτεινή η σκοτεινή στιγμή-ιστορία μέσα στην σύντομη ζωή του; Να επηρεάσει θετικά η αρνητικά την επίσης σύντομη ιστορία της γης; Όπως έκαναν ,κάνουν και θα κάνουν φωτεινοί και σκοτεινοί άνθρωποι; ΄Εχει όμως μεγαλύτερη βαρύτητα η προσωπική δράση η το τυχαίο στη ζωή μας;

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σημασία έχει να δρας!
Γράψε την προσωπική σου ιστορία με φως.όχι με σκοτάδι. Ποτέ μόνος!
Να δημιουργείς φωτεινά φράκταλς μαζί με τους άλλους. Και συγχρόνως να βλέπεις την εικόνα από μακριά,όσο γίνεται πιο μακριά.
Προσωπικά,θέλω να είμαι μια μικρή,μικρή φωτεινή στιγμή στην ιστορία της γης.

Αμαλία Φερεντίνου