» Ο «Φάρος» παρουσίασε τον Πόντο βιωματικά, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Ο «Φάρος» παρουσίασε τον Πόντο βιωματικά, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Μπορεί να μειωθεί ο κοινωνικός στιγματισμός; Οι προκαταλήψεις; Να ενθαρρυνθούν δράσεις που υποστηρίζουν την κοινωνική συνοχή στις σύγχρονες πόλεις; Σε αυτά τα σύνθετα κοινωνικά ερωτήματα δόθηκαν απαντήσεις στη βιωματική εκδήλωση «Πόλη κατά των διακρίσεων» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη φιλόξενη αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Ο Σύλλογος χόρεψε ποντιακά και πρόσφερε εδέσματα του Πόντου, σε μια προσπάθεια δυναμικής συμβίωσης όλων των πολιτισμών στην Αγία Βαρβάρα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «URGENT», από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Η χορευτική ομάδα του «Φάρου» παρουσίασε ποντιακούς χορούς, ενώ οι κυρίες του συλλόγου είχαν προετοιμάσει ποντιακά εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν στους θεατές. Ο σύλλογος παρουσίασε και φωτογραφικό υλικό με την πορεία και τις δράσεις του μέχρι σήμερα.

Πηγή: Pontos news

Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!