Επιχειρηματίας φιλοξενεί στο χώρο του τις γλάστρες συμπολίτη μας, για να μη τον χρεώσει ο Δήμος με ενοίκιο φύλαξης!!!

 

Ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων προσφέρθηκε να φιλοξενήσει στο βενζινάδικό του, τις ζαρντινιέρες που απομάκρυνε ο Δήμος  από τα πεζοδρόμια της Ελ. Βενιζέλου μεταξύ των οδών Σιπύλου και 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου ο Δήμος να μην απαιτήσει ενοίκιο φύλαξης από συμπολίτη μας, αφού αυτές μεταφέρθηκαν στο γκαράζ του Δήμου και προσφέρει όσο νερό χρειάζεται για το πότισμά τους.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας, επειδή υπήρξε καταγγελία, απομάκρυνε από τα παραπάνω πεζοδρόμια ζαρντινιέρες και γλάστρες φυτεμένες από συμπολίτη μας.

Ο συμπολίτης μας οποίος είχε φυτέψει σε αυτές, φυτά και πρασινάδες, τα περιποιούνταν με δικά του έξοδα (λιπάσματα, φροντίδα και πολλές ώρες αφιερωμένες σε αυτά) αφού μάλιστα κατεβάζει λάστιχο από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που μένει για να ποτίσει τα παρτέρια, τα οποία επίσης έχει φυτέψει και φροντίζει και ο Δήμος ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει ξεριζώσει.

Ελπίζουμε να μην τα πειράξει, εκτός κι αν θέλει εκείνος να τα φυτέψει και να τα φροντίζει.

Ο Δήμος λοιπόν αφού απομάκρυνε όλες τις ζαρντινιέρες και γλάστρες επειδή κάποιον ενοχλούσαν, τις μετέφερε στο γκαράζ του Δήμου.

Εάν ο συμπολίτης μας δεν τις έπαιρνε από το γκαράζ, ο Δήμος ήταν διατεθειμένος να του ζητήσει ενοίκιο φύλαξης!!!

Ευτυχώς που βρέθηκε το βενζινάδικο και προσφέρθηκε να τα φιλοξενεί, στερώντας έσοδα από το Δήμο!!!

Σημειώνουμε πως ΟΛΟΙ οι καταστηματάρχες που βρίσκονται στην Βενιζέλου στο σημείο αυτό, στο πεζοδρόμιο, προς την πλευρά του βουνού, παρουσία μας δήλωσαν στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο πως δεν τους ενοχλούσαν οι ζαρντινιέρες και οι γλάστρες και δεν ζητούσαν να απομακρυνθούν από εκεί.

Ο Δήμος όμως ήταν αποφασισμένος να βάλει τάξη στην αταξία και να συμμορφωθεί με την ΜΙΑ καταγγελία που του έγινε!!!

Βέβαια με το που απομακρύνθηκαν ζαρντινιέρες και γλάστρες στο σημείο που υπήρχε το πράσινο τώρα υπάρχουν επάνω στο πεζοδρόμιο σταθμευμένα Ι.Χ.

Που είναι ο Δήμος να εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε εκείνους που ξηλώνουν τα κολωνάκια του Δήμου, προκειμένου να ανεβάσουν τα αμάξια τους στα πεζοδρόμια, εκεί ακριβώς που κάποιον ενοχλούσε το πράσινο;

Που είναι η ισοπολιτεία και η Δικαιοσύνη σε αυτόν το Δήμο;

Πάντως στη γειτονιά αυτή στο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλα κρούσματα αυθαιρεσίας τα οποία όμως ο Δήμος, με Δήμαρχο τότε τον Λάμπρο Μίχο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο τον κ. Μιχάλη Γιάγκα, δεν “μάσησαν” και έκοψαν τον αέρα σε επιχειρηματία που είχε τοποθετήσει στις εσοχές του δρόμου – πάρκινγκ, (που είχε κατασκευάσει ο Δήμος προς εξυπηρέτηση των Δημοτών), ταμπελάκια που έγραφαν “ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΕΛΑΤΩΝ”!!! (φωτό από το αρχείο της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ”, έτος 2005)

Τον ανάγκασαν και τα έβγαλε αφού του “έριξαν” και τα ανάλογα πρόστιμα. 

Τώρα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. 

Ο Δήμος ορθώνει το ανάστημά του, απειλεί και εξαντλεί την αυστηρότητά του στον μεροκαματιάρη συμπολίτη μας, επειδή έβαλε πρασινάδες στο πεζοδρόμιο και παράλληλα επιτρέπει να απομακρύνονται τα κολωνάκια που έχει τοποθετήσει και να καταντούν τα πεζοδρόμια σε πάρκινγκ.

Δηλαδή διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον…