Πολλά οικοδομικά τετράγωνα χωρίς ΦΩΣ, ΝΕΡΟ και ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ταυτόχρονα – Ο Δήμος να απαιτήσει για τους κατοίκους της πόλης μας, αποζημίωση

Μετά από μεγάλες προσπάθειες και πολύωρη εργασία, συνεργείο επανασύνδεσε το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο είχε στερηθεί μεγάλη περιοχή της κάτω Αγίας Βαρβάρας, εχθές Παρασκευή 11 Μαΐου, από το πρωί, όταν έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ και τα νερά που πλημμύρισαν τον τόπο γύρω από τη συμβολή των οδών Χανίων και Δημητρίου Εμμανουήλ, είχαν σαν αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσουν δύο υπόγειοι σταθμοί παροχής ρεύματος και ίντερνετ, οι οποίοι υπήρχαν στο πεζοδρόμιο της παραπάνω γωνίας.

Όπως γράφαμε και εχθές το σκαπτικό μηχάνημα της ΕΥΔΑΠ, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αποκατάσταση του αγωγού νερού, έσπασε αγωγό φυσικού αερίου με αποτέλεσμα πολλά οικοδομικά τετράγωνα να μην έχουν ΦΩΣ, ΝΕΡΟ και ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ταυτόχρονα!!!

Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν όπως μας πληροφόρησαν και απομένει να επανέλθουν πεζοδρόμια και οδόστρωμα από τα αρμόδια συνεργεία.

Το χθεσινό συμβάν μας προβλημάτισε διότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο συνεργείο Κοινωφελούς Εταιρείας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ κλπ.) στην προσπάθειά του να επισκευάσει κάποια βλάβη, προκαλεί ζημιά στο δίκτυο κάποιας άλλης παροχής.

Χαρακτηριστικό και πρόσφατο γεγονός είναι και το παρακάτω:

Η κατασκευαστική Εταιρεία, η οποία κατασκευάζει των αγωγό ομβρίων στην οδό Ανδρέου Δημητρίου, ζήτησε παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου κατά 90 ημέρες, διότι  πολλά απρόοπτα συναντούν στο άνοιγμα του χαντακιού που περνάει ο τσιμεντένιος αγωγός.

Τα σκαπτικά της μηχανήματα συνάντανε σωλήνες νερού της ΕΥΔΑΠ ή άλλες συνδέσεις, που δεν εμφανίζονται όμως στα σχέδια που έχουν στα χέρια τους, με αποτέλεσμα τις ζημιές σε αυτά και τις ανάλογες καθυστερήσεις.

Τι στο καλό συμβαίνει, δεν υπάρχει αποτύπωση σε χάρτες, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, της Περιφέρειας ή άλλων οργανισμών από που περνάνε τα δίκτυα των Εταιρειών Ηλεκτρικού, Νερού, Φυσικού Αερίου, Τηλεφωνίας κλπ. και τα συνεργεία που έρχονται να αποκαταστήσουν μια βλάβη “προχωρούν στα τυφλά”, με αποτέλεσμα αυτές τις ζημιές επί των ζημιών;.

Κάτι πρέπει να γίνει.

Ή τα συνεργεία να προμηθεύονται με τους ανάλογους χάρτες πριν σκάψουν ή κάποιος πρέπει να αποζημιώνει κάθε φορά τους κατοίκους και καταστηματάρχες που παθαίνουν ζημιές εξ΄αιτίας αυτών των συμβάντων και των πολύωρων αναστατώσεων.

Μάλιστα θα προτείναμε ο Δήμος να πρωτοστατεί και να εξυπηρετεί ΔΩΡΕΑΝ με τη Νομική του Υπηρεσία τους συμπολίτες μας, σε τέτοιες απαιτήσεις, όταν και εφ΄όσον προκύπτουν…