“Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” στο 5ο Δημοτικό Σχολείο…

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Κρητών της πόλης μας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”,  το πρωί της Πέμπτης 10 Μαϊου, ανηφόρισαν την οδό Δεληγιάννη και επισκέφθηκαν το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σχολείου και με όργανα και φορεσιές, έκαναν επίδειξη χορού και Κρητικής παραδοσιακής φορεσιάς στα παιδιά.


Ο Πρόεδρος κύριος Πρεντάκης, ο ειδικός γραμματέας κ. Παπαθανασάκης και οι δύο ειδικοί βεστιαρίου κυρία Μανωλάκη και κ. Ατσαλάκης), παρουσίασαν στα παιδιά μουσική και τις παραδοσιακές φορεσιές.

Αφού “γνώρισαν” την ιστορία της Ένωσης στα παιδιά, έντυσαν δύο, με φορεσιές, λέγοντας παράλληλα την ιστορία του κάθε κομματιού (πως ράβεται, από τι υλικό, γιατί φοριέται….)

Τα μέλη της Ένωσης, με τον κ. Πρεντάκη προεξάρχοντα, παρουσίασαν μουσικά όργανα, παίζοντας και τραγουδώντας μαζί τους !!!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά τις σχολικές επιδείξεις που θα γίνουν την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο Σχολείο, υπάρχει η σκέψη αυτές να ολοκληρωθούν με Κρητική μουσική  και χορό, έτσι εξηγείτε  η πρόσκληση από το Σχολείο και η ανταπόκριση, από τους σύντεκνους…

Θα αντιλαλεί η Κρητική λύρα στο βουνό, το βράδυ εκείνο…