Εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ στις 13 Μαΐου – Ο κ. Ζερβάκης ξανά Πρόεδρος της Τ.Ο. Αγίας Βαρβάρας

Την προσεχή Κυριακή 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πόλη μας προβλέπεται να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Τ.Ο. ο κ. Μανώλης Ζερβάκης.

Οι κάλπες θα στηθούν στα γραφεία της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, στον Α΄όροφο του κτιρίου στην οδό Ανδρέου Δημητρίου 1 & Ελ. Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν διαδικασίες εκλογής:

Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων (Ν.Ο.)

Μελών των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟ.Δ.Ε.)

Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.)

Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.)

Στις εκλογικές διαδικασίες, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης που μπορεί να θέσει ο ψηφοφόρος στο ψηφοδέλτιο καθορίζεται ως εξής:

Για την εκλογή του Προέδρου της Ν.Ο. μόνον ένα (1) σταυρό προτίμησης.

Για την εκλογή των μελών των ΝΟ.Δ.Ε. έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

Για την εκλογή του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. μόνον ένα (1) σταυρό προτίμησης.

Για την εκλογή των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

Για τις τέσσερις (4) παραπάνω εκλογές θα υπάρχουν δύο κάλπες και δύο ψηφοδέλτια, μία (1) κάλπη και ένα (1) ψηφοδέλτιο για την εκλογή Προέδρου Ν.Ο. και μελών ΝΟ.Δ.Ε. και μία (1) κάλπη και ένα (1) ψηφοδέλτιο για την εκλογή Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. και μελών ΔΗΜ.Τ.Ε.

Την Κυριακή εξ΄άλλου θα γίνει και η εκλογή 1000 συνέδρων, από τους 2.200 που θα πάρουν μέρος στο Συνέδριο της Ν.Δ., οι υπόλοιποι 1200 σύνεδροι θα είναι ex officio.

Η διαδικασία των εκλογών θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, εκτός και αν κριθεί κατά τόπους αναγκαία η παράταση λόγω προσέλευσης.

Στην εκλογική διαδικασία για να συμμετάσχει κάποιος χρειάζεται προηγουμένως να έχει την κάρτα μέλους της ΝΔ και να είναι ταμειακώς εντάξει.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν είναι η εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης.

Είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης. Δεν είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους.