Η ΟΜΑΔΑ επιστρέφει με νέα επιστολή της για το “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Η ΟΜΑΔΑ των τριών (Φέγγη, Βασιλάκος και Σωτηρόπουλος) επιστρέφουν και με καινούργια ανάρτησή τους στο διαδίκτυο ζητούν εξηγήσεις από το Δήμαρχο κ. Γ. Καπλάνη για το θέμα του αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Σημειώνουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, ενημέρωσε το σώμα πως συγκεντρώνονται από τις υπηρεσίες του Δήμου, όλα τα έγγραφα και αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το αναψυκτήριο και θα δοθούν σε όλους προς ενημέρωση.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή των τριών Δημοτικών Συμβούλων, η οποία αναρτήθηκε από την κ. Αλεξάνδρα Φέγγη, το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαϊου στην ιστοσελίδα της:

 

Το ΠΑΝΘΕΟΝ κατάντησε …. στάνη! ΓΙΑΤΙ;

Τόσα αναπάντητα ερωτήματα για το ΠΑΝΘΕΟΝ έχει, σκοπίμως μάλλον, αφήσει ο κ. Καπλάνης, παραβιάζοντας όχι μόνο τα δικαιώματα των δημοτικών συμβούλων αλλά και των ίδιων των πολιτών!

Η τετράμηνη καθυστέρησή του να απαντήσει στα γραπτά ερωτήματά μας συνιστά παράβαση καθήκοντος!

Ο κ. Καπλάνης ξέρει πολύ καλά, ότι σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010, άρθρο 61, ο δήμαρχος υποχρεούται να απαντά μέσα σ’ ένα μήνα στα ερωτήματα των δημ. συμβούλων από την ημέρα που έγιναν. Και η ημέρα που έγιναν ήταν 8 Ιανουαρίου 2018!

Γιατί λοιπόν δεν μας απαντά; Τί θέλει να αποφύγει ή τί θέλει να κρύψει; Και πόσο θα κρύβεται ακόμη;

Δεν καταλαβαίνει ο κ. Καπλάνης ότι αυτή η άρνησή του ή σιωπή (όπως θέλει ας την χαρακτηρίσει) , μοιραία, δημιουργεί υποψίες, όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλο τον κόσμο που θέλει να ενημερωθεί για το ΠΑΝΘΕΟΝ; Αυτή είναι υπεύθυνη στάση δημάρχου ; Και πόσο ακόμη θα μας δίνει δικαιολογίες του τύπου: «φόρτος εργασίας των υπαλλήλων»; Σε λίγο θα φτάσουμε μισό χρόνο καθυστέρησης!

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει….

Δεν καταλαβαίνει ότι το ΠΑΝΘΕΟΝ είναι ένα καυτό και ουσιώδες θέμα και ότι είναι καλύτερα να απαντήσει εκείνος για να μην απαντήσουν άλλοι στη θέση του;

Κύριε Καπλάνη,

Έχουμε ζητήσει να μάθουμε και απαιτούμε:

1) Να απαντήσετε τι γίνεται με τις ανείσπρακτες οφειλές του ΠΑΝΘΕΟΝ, 500.000 ευρώ περίπου, ποιες ενέργειες έχετε ή δεν έχετε κάνει για να τα εισπράξετε και γιατί ακόμη δεν έχει μπει ευρώ τσακιστό στο ταμείο του Δήμου. (Σε αντίθεση με την ταχύτητά σας να σπεύσει να πληρώσει η πόλη εκείνο το περιβόητο αμφισβητούμενο πρόστιμο των 254.459,06 ευρώ!)

2) Να μας δώσετε την καταγραφή του εξοπλισμού και επιπλοσκευής του ΠΑΝΘΕΟΝ, έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή του Δήμου και να μας απαντήσετε αν υπάρχει ο παραπάνω εξοπλισμός και επιπλοσκευή. Αν όχι, γιατί δεν υπάρχουν, πού βρίσκονται και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για τη φύλαξη και την προστασία τους, δεδομένου ότι είναι δημοτική περιουσία, αξίας υπερβαίνουσας, κατά τη δική μας εκτίμηση, τις 200.000 ευρώ.

Το ακριβές απόσπασμα από το έγγραφο, το οποίο υπέβαλε η κα Φέγγη, αρχές του έτους:

«Α) Με βάση το 5404/15-4-1998 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, ο Δήμος ενοικίασε το δημοτικό αναψυκτήριο ΠΑΝΘΕΟΝ. Από τη μίσθωση αυτή παραμένουν ανείσπρακτες οφειλές, μέχρι που το παρέλαβε ο Δήμος, που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, δεδομένου ότι το μίσθωμα ξεπερνούσε τις 10.000 ευρώ το μήνα. Εκτός από την 2490/2006 απόφαση του Πρωτοδικείου που αφορά το διάστημα μέχρι τον Ιούλιο του 2005, με βάση την οποία έγινε απόπειρα εκτέλεσης στις αρχές του έτους 2009, για ποσό 130.000 ευρώ περίπου, έγινε και νέα αγωγή και ίσως και τρίτη αγωγή. Ζητώ να μου δοθούν έγγραφες απαντήσεις του Δήμου για το συνολικό οφειλόμενο ποσό, για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την είσπραξή του, για την τύχη της παραπάνω απόφασης και τυχόν άλλων αγωγών, αντίγραφα όλων των δικογράφων και δικαστικών και εξώδικων εγγράφων, Αν έχουν γίνει άλλες δικαστικές ενέργειες για τον σκοπό αυτό, και να δοθεί έγγραφη απάντηση γιατί το οφειλόμενο ποσό δεν εισπράχτηκε από τον μισθωτή κύριο …………………………………. ή κατά του εγγυητή ή ποιες ενέργειες έγιναν εναντίον τους.

Β) Μετά τη σύναψη του πιο πάνω ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης συντάχθηκε πρωτόκολλο μεταξύ Δήμου και μισθωτών που περιείχε το σύνολο των εγκαταστάσεων, του πάσης φύσεως εξοπλισμού και της επιπλοσκευής του ΠΑΝΘΕΟΝ που παρέλαβαν οι μισθωτές. Επίσης κατά την διαδικασία εκτέλεσης της 2490/2006 απόφασης του Πρωτοδικείου έγινε καταγραφή του πάσης φύσεως εξοπλισμού του ΠΑΝΘΕΟΝ. Ζητώ να μου δοθούν τα παραπάνω έγγραφα, δηλαδή το πρωτόκολλο παραλαβής και η έκθεση κατάσχεσης του δικαστικού επιμελητή και επίσης να μου δοθεί έγγραφη απάντηση για το αν υπάρχει ο παραπάνω εξοπλισμός. Αν όχι, γιατί δεν υπάρχει, πού βρίσκεται και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για τη φύλαξη και την προστασία του, δεδομένου ότι είναι δημοτική περιουσία, αξίας υπερβαίνουσας, κατά τη δική μου εκτίμηση, τις 200.000 ευρώ.»

Οι δημ. σύμβουλοι

Αλεξάνδρα Φέγγη
Επικεφαλής Παράταξης «ΠράξηΕυθύνης»

Βασιλάκος Θεόδωρος
Επικεφαλής Παράταξης «Αγία Βαρβάρα όλοι μια γειτονιά”.

Σωτηρόπουλος Δημήτρης
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος